Presentació del llibre 'Un pòdium irrepetible' i xerrada sobre els valors de l'esport

02/06/2016
02 de juny de 2016
El proper dijous a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es realitzarà el primer acte de la 8a Festa de l'Esport de Taradell. Es tracta de la presentació del llibre Un pòdium irrepetible de Georgina Esteva i Montse Buñuel.

L'activitat, que començarà a les 6 de la tarda, comptarà amb l'autora i la il·lustradora i també amb diversos joves esportistes taradellencs, de diferents modalitats d'esports, que explicaran la seva experiència en el món de l'esport a través dels valors i de l'amistat. L'objectiu d'aquesta activitat és difondre els valors educatius de l'activitat física i l'esport, sensibilitzar la població general i sobretot els principals actors de l'esport base sobre la importància dels valors educatius de l'esport i promoure el bon ús de l'esport com a eina educativa. Aquesta xerrada-col·loqui està destinada a la població en general, a més de directius, tècnics esportius, monitors, entitats, famílies o professors.

Un pòdium irrepetible és un llibre per a un públic juvenil que parla dels valors de l'esport amb experiències reals. Es tracta d'una història en què els dos joves protagonistes proven deu esports diferents de la mà d'esportistes professionals i, a través de l'experiència, descobreixen què és el que fa que aquests esportistes es diferenciïn de la resta.  Valors com el tornar-se a aixecar, la superació o lluitar fins el final són alguns dels exemples dels quals hi podem trobar. El missatge del llibre és que els valors dels esportistes d'elit són aplicables en qualsevol procés d'aprenentatge.

 

Argument del llibre:

Un pòdium irreptible

 

La Martina i l'Èric fan un treball sobre els valors de l'esport, però no amb bibliografia i teoria, sinó amb experiències reals. Provaran diversos esports de la mà d'atletes professionals i aprendran que els valors propis dels esportistes d'alt nivell com: fixar-se uns objectius, fer una bona preparació, lluitar fins al final, tenir una ment forta, voluntat, esperit de superació, confiança en un mateix, etc. Són característiques pròpies dels grans esportistes, però també són aplicables a la vida diària de les persones que no es dediquen a l'esport. Aquesta història narra la realitat dels esportistes, però també una història d'amor totalment inesperada que no ens deixarà indiferents. L'amor i l'esport, doncs, es fusionaran en un pòdium que serà, francament, irrepetible.

 

Les autores:

Georgina Esteva

 

Georgina Esteva va néixer el 1977 a Barcelona i des de ben petita la lectura ha estat la seva amiga inseparable. L'esport també ha protagonitzat part de la seva vida com a esportista d'alt nivell. Va publicar el seu primer llibre “En Ruslan, l'Iris i la Kaiona” baixen a la Terra l'any 2006 i uns anys més tard ha publicat alguns contes infantils.

 

Montse Buñuel

 

Montse Buñuel va néixer el 1968 a Granollers i des de l'any 1991 compagina la seva vida laboral com a empresària d'un negoci familiar amb la seva gran passió: dibuixar i pintar. Ha col·laborat en diversos projectes d'il·lustració per a llibres infantils, fitxes mèdiques i altres. Compartir el seu art amb els altres és la seva millor recompensa.

twitter