Presentació del llibre 'Tornar al bosc: les feines dels bosquerols' de Josep Cot i Antoni Gimeno

29/03/2019
29 de març de 2019
Les feines dels bosquerols, els productes, i la vida als boscos catalans són l'argument del llibre de Josep Cot i Antoni Gimeno.

Tornar al bosc: les feines dels bosquerols és el títol del llibre que recull saviesa popular i entrevistes que Josep Cot i Antoni Gimeno han anat fent durant més de trenta anys d'anys per tot el país. Compte també amb il·lustracions de Judit Roma. La presentació del llibre a Taradell es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 12 d'abril a 2/4 de 8 del vespre. Anirà a càrrec dels propis autors i d'Eduard Botey, director del Parc Natural de Montesquiu.

 

L'argument

Portada llibre: Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols

Una gran part del país està poblada pel bosc. Ocupa tant de territori que sovint forma part del nostre entorn. Anem al bosc a passejar, a esbargir-nos, a fer esport, a explorar o a caçar bolets. Els boscos, a més, són els protagonistes  de nombroses llegendes i històries. I sobretot, han estat una font de riquesa. En general avui ja no ho són. És per això que no havien estat mai tan abandonats com ara. A Tornar al bosc cedim la veu a seixanta persones que hi van viure, que hi van treballar, que hi van fer campanyes i que, mentre ens expliquen què hi feien, ens recorden tot el que els boscos encara ens donen. A Tornar al bosc recollim llenya, fem feixines, fem pega, fem dogues i rodells,  fem escombres de bruc, tornem a coure carbó i a llevar el suro, recol·lectem pinyons, castanyes, cireres d'arboç, bolets o aglans... Expliquem totes les feines del bosc, encara que de boscos n'hi hagi de moltes classes. Però per recordar i aprendre allò que vam ser, de camí només n'hi ha un.

twitter