Presentació del llibre 'Racons del Montseny amb aigua' d'Òscar Farrerons

12/04/2019
12 de abril de 2019

Òscar Farrerons, estudiós del Montseny, acaba de publicar el llibre Racons del Montseny amb aigua.

L'excursionista i estudiós del Montseny, fundador del grup Amics de les Fonts de Viladrau, Oscar Farrerons (Barcelona, 1967, viladrauenc d'adopció) proposa en aquesta nova guia vint-i-quatre itineraris protagonitzats per l'aigua al Montseny, en totes les seves manifestacions. En aquest llibre, que presentarà el 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell, Farrerons parla salts d'aigua, gorgs, fonts, pous de gel, molins i embassaments de la Reserva de la Biosfera del Montseny, un lloc ple de racons de bellesa natural inusitada, que combina amb la història i la cultura de la gent que pobla el massís.

El volum és el núm. 55 de la col·lecció 'Llibres de Muntanya' de Farell Edicions i aplega vint-i-quatre itineraris pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny en què l'aigua juga un paper fonamental. Així, a les seves pàgines hi podreu consultar rutes com "Fonts antigues d'Aiguafreda", "El sot de l'Infern", "Llegendes i fonts de Viladrau", "La ribera de la riera de Vallforners" o "La Tordera a Sant Esteve", que us portaran fins a pous de neu i glaç, aiguamolls, fontades del Montseny, restes romanes, embassaments, fonts ferruginoses, molins i gorgs, entre molts d'altres. Cada itinerari conté un mapa i fotografies així com el detall del recorregut i principals elements d'interès. Les imatges són autoria d'Oscar Farrerons i d'Adrià Corella. 

Amb pròleg de l'historiador Antoni Pladevall i Font, la publicació, que també conté una bibliografia i cartografies finals, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i es podrà adquirir en els centres i punts d'informació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i a través de la web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

La presentació anirà a càrrec de l'historiador Antoni Pladevall i Font i del mateix autor.

 

twitter