Presentació del llibre 'La gestió del patrimoni literari' de Mireia Munmany

25/04/2018
25 de abril de 2018
La taradellenca Mireia Munmany ha publicat el llibre La gestió del patrimoni literari. Conceptualització i anàlisi comparativa dels models català i anglès

Editat per la Universitat Rovira i Virgili amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i Espais Escrits es tracta d'una publicació fruit de la tesi doctoral defensada el 2016 a la Universitat de Vic i acollida dins el programa de Doctors Industrials. Carme Torrents i Joan Brussosa seran els encarregats de fer-ne la presentació, el proper dimecres 16 de maig a 2/4 de 7 del vespre, en un acte que es realitzarà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

 

La gestió del patrimoni literari- mireia Munmany (OK)

 

En el llibre s'explica com “el patrimoni literari pot esdevenir una «eina» on sentir-nos identificats com a societat, al mateix temps que pot convertir-se en un element diferenciador amb capacitat de posicionar-se i esdevenir agent socioeconòmic. Perquè això succeeixi cal que abandoni la seva posició perifèrica i se'n professionalitzi la gestió. Precisament l'objectiu d'aquesta publicació és evidenciar la importància de la gestió del patrimoni literari perquè es (re)conegui com a propi al si d'una societat i sobrevisqui al pas del temps reconeixent-li i reivindicant-ne la importància en termes identitaris, de cohesió social i econòmics, com a motor de desenvolupament. Per aconseguir-ho es comença investigant sobre el concepte de patrimoni literari, entès com a (poli)sistema, per després conceptualitzar-ne la gestió. Seguidament, es fa una aproximació, amb voluntat comparativa, a l'estat de la qüestió de la gestió a Catalunya i a Anglaterra, per acabar creant un model de valoració de la gestió del patrimoni literari. Finalment s'exposen les conclusions pertinents amb la voluntat de posicionar el patrimoni literari en la centralitat del sistema cultural català”.

twitter