Participa al 26è Premi Protagonista Jove!

11/07/2021

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 26è Premi de Literatura Protagonista Jove amb el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació en els nois i noies.

Es tracta d'una activitat basada en la participació voluntària dels joves per llegir els llibres seleccionats pel CLIJCAT, amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els joves i estimular la serva formació literària.

Aquest premi té una peculiaritat i és que són els propis joves qui es constitueixen com a jurat i és una molt bona manera de donar valor i veu a l'opinió dels joves com a lectors.

En aquest sentit els participants es constitueixen com a Jurat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font mitjançant una butlleta d'inscripció, llegeixen els llibres seleccionats, exposen la seva opinió mitjançant debats i entre tots voten quin és el llibre que consideren millor i, des de la Biblioteca s'envia el resultat al ClijCat. Un cop aquest rep totes les respostes d'entre tots els Jurats constituïts arreu de Catalunya, publiquen quin ha estat el llibre més votat pels joves en les diferents categories.

26à Atrapallibres

Els llibres proposats en aquesta edició són:

En la categoria de 13-14 anys:

- El famosíssim catàleg de Walker & Dawn de l'autor Davide Morosinotto.

- Ella de Núria Pradas

- La noia ocell de Sandy Stark-Mcginnis

En la categoria de 15-16 anys:

- La llum de les fondàries de l'autora Frances Hardinge

- Nascuts per ser breus de Toni Mata

- Espais interiors d'Elin Nilsson

twitter