Noves revistes digitalitzades de Taradell al Trencadís

02/03/2021

La Biblioteca Antoni Pladevall amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona ha digitalitzat més números de la revista ‘Taradell'. D'aquesta es poden consultar en format digital al Trencadís des de la seva primera edició, el gener de 1949 fins a la del desembre del 2019.

També s'han digitalitzat els programes de festa major d'entre els anys 1945-1948 i 1976 i 1978; els programes de la berbena de Sant Pere que es feia a la urbanització de La Roca (1973-1976) i el Butlletí d'informació municipal (1979-1983). Totes aquestes revistes també es poden consultar en format paper a la secció de Col·lecció Local de la Biblioteca. 

REvista Taradell
Revista Taradell capçalera 2019
Butlletí d\'informació Local

Aquest projecte de digitalització ha estat subvencionat  per la Diputació de Barcelona dins del programa de digitalització dels fons locals i patrimonials de les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques Municipals per tal d'incloure'ls en el dipòsit Trencadís.

Amb la incorporació d'aquestes capçaleres a la plataforma Trencadís, tot aquell que ho vulgui podrà consultar la publicació número a número en el seu format original però, a més, es podran fer cerques per paraules i dates que els permetran localitzar els continguts del seu interès de forma molt àgil.

Revista berbena La Roca
REvista Festa Major
Revista Festa major 2

En el Trencadís també s'hi troben actualment un miler de fotografies sobre el poble de Taradell i s'està treballant perquè properament n'hi hagi un miler més.

D'altra banda, si teniu algun programa de festa major anterior al 1945 o d'entre els anys 1949 i 1975, ens interesseria poder-lo digitalitzar. Us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a <b.taradell@diba.cat>@diba.cat>

Podeu consultar les publicacions digitalitzades de Taradell i les fotografies en aquest enllaç.  

La plataforma Trencadís proporciona accés lliure i gratuït als documents digitalitzats de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Es tracta de material d'interès públic de diferents ciutats de la demarcació de Barcelona que inclou, entre d'altres, fotografies antigues, cartells, revistes, llibres i programes de Festa Major. La seva digitalització en garanteix la preservació, sobretot en el cas d'aquells documents antics que tenen un estat físic delicat.

twitter