'Nosaltres en la nit' al Club de Lectura del mes de març

17/03/2018
La novel·la  Nosaltres a la nit de Kent Haruf, publicada l'any 2015, és el llibre que llegiran els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell durant el mes de març. 

El 22 del mateix més, a partir de 2/4 de 8 del vespre, es trobaran a la Biblioteca per comentar l'obra. L'any 2014 els metges van diagnosticar un càncer terminal i Kent Haruf va decidir dedicar-se en cos i ànima  a escriure Nosaltres en la nit. Va morir al novembre d'aquest mateix any als 71 anys, tot just després de lliurar la novel·la a l'editorial. 

Malgrat el desenllaç final de l'autor, Nosaltres en la nit és un cant a la vida. Nosaltres en la nit  (Angle Editorial /Literatura Random House) està dividida en 43 capítols breus dominats pels diàlegs entre els dos protagonistes i que malgrat la seva aparent senzillesa, Kent Haruf construeix una novel·la intel·ligent, plena de sentiments i que ofereix un cant a la vida. La joventut, els matrimonis, els fills, la solitud i les pors dels dos protagonistes planen a les pàgines d'una novel·la difícil d'oblidar. 

 

Nosaltres en la nit - portada llibre

 

L'argument

La proposta que l'Addie Moore fa al seu veí Louis Waters —si li agradaria anar a casa seva per dormir amb ella— sacsejarà profundament les seves vides i les seves expectatives. Tots dos fa anys que són vidus i saben què és la soledat. De la distància i l'estranyesa dels primers moments, avancen cap a la intimitat i la complicitat, cap a un coneixement profund de l'altre. En la quietud de la nit parlen amb franquesa sobre la seva joventut, els matrimonis i els fills, els enganys, les esperances, la solitud i les pors. Qui sap si passaran junts la resta de les seves vides.

 

Kent Haruf

L'autor

Kent Haruf és autor de cinc novel·les més que descriuen persones i paisatges de l'estat de Colorado, on va néixer. Ha estat guardonat amb el Foundation Writers' Award, el Mountains & Plains Booksellers Award i el Wallace Stegner Award, i va rebre una menció especial de PEN / Hemingway Foundation. També va ser finalista al National Book Award, al Los Angeles Times Book Prize i al New Yorker Book Award. Quan el febrer de 2014 els metges li van diagnosticar un càncer terminal, Kent Haruf va dedicar totes les seves forces a escriure aquesta novel·la. Va aconseguir acabar-la i el novembre d'aquell mateix any, just després d'haver lliurat a l'editorial les darreres correccions, va morir. Tenia setanta-un anys.

twitter