Ni un ni dos: Tres calendaris d'Advent per aquest desembre

Diumenge, 24/12/2023

El compte enrere de les festes nadalenques ha començat. Carrers i places comencen a engalanar-se, però cada cop és més habitual seguir aquest compte enrere amb un calendari d'advent. La temporada d'Advent se celebra de l'1 al 24 de desembre i any rere any trobem calendaris més originals i sofisticats.

La tradició del calendari d'advent ens porta a l'Alemanya del segle XIX, quan els nens encenien una espelma per cada dia de la temporada d'advent.  Ara bé, la tradició s'ha popularitzat tant que n'hi ha per a tots els gustos i temàtiques.

I des de la Biblioteca de Taradell te'n proposem tres que podreu descobrir cada dia al matí a les respectives Xarxes Socials:

  • Calendari d'Advent de la Biblioteca

Cada dia descobrirem un llibre que 24 persones de Taradell (12 homes i 12 dones) vinculades en el teixit associatiu del poble ens han recomanat. Aquests llibres estaran exposats en un espai de la Biblioteca que els usuaris podran agafar en préstec. 

  • Calendari d'Advent del Grup de Rercerca

A través de 24 anuncis que van sortir al programa de la festa major de Taradell de l'any 1925 coneixerem 24 botigues i empreses comercials de Taradell. 

  • Calendari d'Advent de l'Arxiu Fotogràfic

24 fotos ens portaran a recordar 24 personatges que han tingut un paper rellevant en el nostre poble.