'Navidades trágicas' al Club de Lectura de Novel·la Negra

Serà la darrera sessió del 2022

Dilluns, 12/12/2022

Els membres del Club de Lectura de novel·la negra de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es trobaran el proper dilluns 12 de desembre a les 7 de la tarda per comentar i debatre sobre l'obra d'Agatha Christie Navidades trágicas. El Club de Lectura de novel·la negra anirà a càrrec de Núria Martínez. 

Es tracta d'una novel·la publicada al 1938 que explica una història de suspens i que té com a personatge principal el detectiu Hércules Poirot que intenta esbrinar l'assassinat del Sr. Lee, un milionari que havia convidat els seus cinc fills a passar les festes de Nadal. 

L'argument

81AbmtV8vPL

 

És la nit de Nadal i la reunió familiar dels Lee es veu interrompuda per un estrèpit seguit d'un crit que prové del pis de dalt. En una de les habitacions, el cos del despòtic patriarca Simeon Lee descansa sobre un toll de sang, amb un tall a la gola. Quan arriba, Poirot es troba amb una atmosfera de desconfiança i sospites mútues. Sembla que tothom tenia les seves raons per odiar la persona gran.

 

 

 

L'autora

Agatha Christie

Agatha Christie (Ashfield, Torquay,1890 - Winterbrook,1976) nom de ploma d'Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE, ha estat, segurament, l'escriptora anglesa de novel·la detectivesca més important i innovadora. Sovint és anomenada "reina del crim". També va escriure novel·les sentimentals sota el pseudònim de Mary Westmacott.

Agatha Christie és l'escriptora de novel·la detectivesca més coneguda del món i l'autora més venuda de qualsevol gènere, a excepció de William Shakespeare. Dels seus llibres, se n'han venut al voltant de dos mil milions d'exemplars en anglès i mil milions més en traduccions a unes tres-centes tres llengües. Christie va publicar més de vuitanta novel·les i obres de teatre, principalment del tipus d'habitació tancada i de problema, en la majoria de les quals intervenia algun dels seus personatges principals, Hercule Poirot i Miss Marple. Encara que li agradava variar en la forma establerta de les històries detectivesques, era escrupolosa a l'hora de jugar net amb el lector i no amagar-li cap tipus d'informació perquè pogués resoldre el misteri.

Algunes de les seves novel·les s'han portat al cinema, fins i tot diverses vegades

twitter