'Musclos per sopar', el llibre del Club de Lectura del mes de febrer

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden recollir el proper llibre.
Diumenge, 27/01/2019

Aquest mes s'ha escollit l'obra de Birgit Vanderbeke Musclos per sopar i es debatrà i comentarà el proper dimarts, 26 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

 

Portada \'musclos per sopar\' 2

L'argument

Sota l'aparença tranquil·la d'una família alemanya que espera que el pare torni de la feina tot preparant el sopar (netegen els musclos, el plat preferit del pare) hi ha moltes coses ocultes. La narradora, la filla gran, ens explica en un discurs desordenat com és la vida a casa seva. Si, al principi, la novel·la pot ser que ens faci riure, el somriure ben aviat ens va quedant glaçat per culpa de la figura obsessiva, autoritària i violenta del pare absent. La veu de la narradora no es recrea en el dolor ni en l'autocompassió i, potser per això, ens descriu magistralment, sense cursileria ni llàgrima fàcil, l'experiència de créixer en una llar on la por ho domina tot.

 

Brigit Verdenbeke

L'autora

Birgit Vanderbeke (Dahme, Alemanya, 1956), va obtenir el 1990 el premi Ingeborg Bachmann, el més prestigiós en llengua alemanya per la seva primera novel·la Musclus per sopar. Aquesta obra i la posterior, Alberta té un amant, han fet que Vanderbeke sigui considerada per molts com la millor autora almennya actual. 

twitter