Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic dedicada a la Festa de l’Arbre de Taradell

Per segon any consecutiu, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell col·laborarà amb la Mostra  Internacional de Cinema Etnogràfic organitzada des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
Divendres, 15/09/2017

Enguany s'ha pogut recuperar una filmació sobre la Festa de l'arbre a Taradell realitzada a finals dels anys 70. L'activitat, que es portarà a terme a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el 15 de setembre, també servirà per recordar aquesta festa, documentada ja l'any 1904. L'any 1925 es va deixar de fer i no va ser fins 50 anys més tard, concretament el 23 de maig de l'any 1976 quan, encara que només durant tres anys, es va recuperar aquesta tradició que més enllà de commemorar l'arribada de la primavera i l'esclat de la natura simbolitzada per l'arbre, a Taradell tenia una vessant cultural i patrimonial. Durant aquests tres anys i coincidint amb la Festa de l'arbre es van inaugurar diversos monuments, tots ells realitzats per Josep Ricart Maimir, com el de la plaça de Santa Llúcia que consta d'un brollador amb cascada i un monòlit coronat per un grup escultòric format per una mà i un colom (1976); el de Pau Casals (1977) emplaçat a La Plaça i l'arada centenària (1978) situada al capdavall del carrer Sant Sebastià.

La projecció que començarà a les 8 del vespre es complementarà amb una exposició d'imatges de les Festes de l'arbre que es van fer a Taradell els anys 1976, 1977 i 1978 que es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca fins al 19 de setembre.  

Documents relacionats