Maria Boj, l'àvia aventurera que fa trekkings per tot el món

El 8 de maig farà 90 anys i en fa 35 que no para de viatjar i fer senderisme per tot el món.

Divendres, 25/03/2022

Quan la Maria Boj tenia 65 anys el metge li va recomanar estar-se quieta a casa, i ella va decidir fer tot el contrari: rutes a peu per tot el món, encara que fins llavors ni tan sols havia pujat a un avió.

En els darrers 35 anys ha pujat diverses vegades al Teide, ha fet la volta a l'Annapurna i ha pujat al camp base de l'Everest. Al seu palmarès també hi ha l'aventura d'haver pujat al mont Olimp (Grècia) i als volcans Stromboli i Etna (Itàlia), a més d'haver caminat per la Patagònia, la Terra de Foc o Alaska. També La Gomera, Noruega, Geòrgia, Vietnam, Cuba, Alaska, Polònia, Croàcia i un llarg etcètera de països. I a cada lloc i cim on va, fa l'avió.

Com va començar a caminar, quants quilòmetres fa cada dia, els llocs en els quals ha estat, els viatges que té previst fer properament i moltes anècdotes en les explicarà la mateixa Maria Boj el proper divendres, 25 de març, a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca.

@vullsercomlamaria és el nom d'usuari del compte d'aquesta dona viatgera a Instagram. I és que molta gent quan la veu pensa i diu: Vull ser com la Maria!

Maria Boj (1)

Maria Boj (3)

Maria Boj (2)