Llogari Pujol presentarà a la Biblioteca de Taradell el llibre 'Contes egipcis per a l’eternitat'

27/04/2016
27 de abril de 2016
El proper dimecres, 11 de maig, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell, l'escriptor i historiador taradellenc Llogari Pujol i Boix presentarà el seu darrer llibre.

Es tracta de Contes egipcis per a l'eternitat.El nàufrag i Sinuhe on Pujol ofereix al lector unes primícies detallades, en literatura comparada, de com els grans autors de tots els temps van inspirar-se en uns textos nascuts a les terres egípcies, ara fa uns 4.000 anys, com a fonts dels personatges ‘clàssics' i bíblics immortals. 

Sinuhe, al final de la seva vida, després d'haver fugit d'Egipte, poble rere poble, fins el país de Retenu (Canann-Síria), torna a retrobar-se amb el faró.

Moisès tenia vuitanta anys i Aaron vuitanta-tres que anaren a parlar amb el faró.

Jesús trepitja, en el seu incansable viatge per tota la geografia Palestina, fins i tot els països estrangers, com les ciutats fenícies de Sidó i Tir, o bé Cesare de Filip, abans de tornar a Jerusalem.

Ulisses, Jonàs, Pau, seguint també el mateix patró literari, amb naufragi inclòs, no acaben d'arribar mai a destinació.

Segons Pujol, es tracta de "vides paral·leles calcades d'unes font egípcies de primer ordre, best-long selles sense parió: El Nàufrag i Sinuhe l'egipci".  La presentació anirà a càrrec del mateix autor i de Lluís Rovira. 

Llogari Pujol i Boix. Exegeta. Especialista en textos bíblics i egipcis. Psicoanalista freudià-lacanià. Ha fet la tesis doctoral a l'Estat francès sobre Les sources egyptiennes du Nouveau Testament (Les fonts egípcies del Nou Testament), a la Facultat de Teologia Catòlica de la Universitat d'Estrasburg. Ha cursat estudis de Llengua i Cultura Egípcia a Estrasburg i París (Sorbona). Ha participat en Congressos Internacionals d'Estudis en escriptura demòtica egípcia: París (2005), Oxford (2011) i Würsburg (2014). Ha estat ponent en el curs d'estiu de la Universitat Complutense de Madrid, celebrat a l'Escorial el 2007, sobre el tema: Va existir Jesús realment? 

twitter