Llibre o pel·li?

07/01/2021
07 de gener de 2021

Són moltes les pel·lícules que s'han fet a partir d'un llibre. El cinema sempre ha tingut una font d'inspiració en la literatura des dels seus orígens i Hollywood ha buscat en molts best sellers, la inspiració per crear productes cinematogràfics.  

Hi ha bones o adaptacions més dolentes, i també interpretacions amb més o menys èxit... però a vegades les pel·lícules fins i tot poden ser millors que les novel·les. Sovint després de veure una pel·lícula, potser tenim ganes de llegir la novel·la en la qual esta basada.

Llibre o peli?

Les pel·lícules ens ofereixen la possibilitat de veure els personatges a la pantalla, ens donen el plaer de poder observar el nostre actor preferit interpretant un personatge o al revés, és a dir que el nostre personatge preferit de la novel·la sigui interpretat per un bon actor. Passar un llibre en llenguatge cinematogràfic i portar-lo al cinema pot fer que a molta més gent li arribi la història i tingui ganes de llegir.

Però també és veritat que quan veiem una pel·lícula, ens queda poc lloc per a la imaginació. En canvi en els llibres, tenim tot un món nou al voltant, podem imaginar-nos els personatges, els ambients, les escenes, sense que ningú no ens ho impedeixi ni ens porti la contrària.

Llibre o pel·li? Com que per a gustos no hi ha res escrit, nosaltres us oferim la possibilitat de llegir el llibre i veure la ‘peli' en una secció que us hem preparat a l'entrada de la Biblioteca. Nosaltres hi posem els llibres i els DVD's. Les crispetes les hi poses tu!

twitter