Literatura i xocolata a la presentació de 'Llepadits'

Llepadits ja és una realitat. Aquest dijous al vespre, la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va ser l'escenari de la presentació de la nova xocolata d'El Xocolater de Taradell. Va ser un acte emotiu i dolç, molt dolç, on no hi va faltar la xocolata però també la literatura.
Dijous, 26/11/2015

Presentació \'Llepafils\'

 

Quatre alumnes de l'escola Sant Genís i Santa Agnès de Taradell van ser els encarregats d'encetar l'acte. Toni Molina, Txell Alcubierre, Pau Montaña i Núria Calabria van llegir fragments de tres obres de Roald Dahl: Les bruixes, Agu Trot i Charlie i la fàbrica de xocolata en motiu del centenari del naixement de l'autor, que serà l'any 2016, i que durant el curs estan treballant a classe.

Presentació \'Llepafils\'Tot seguit, va ser el torn de Lola Casas. L'escriptora va captivar el públic, més de 200 persones que van omplir la Biblioteca, en una ponència on va parlar de com era Roald Dahl, tant de caràcter com físicament, després d'haver-lo conegut i d'haver-se cartejat durant quatre anys, i també de la seva obra, tant l'adreçada al públic infantil com a l'adult. Va posar exemples de les seves obres i de com, al llarg dels anys, “continuen agradant”. També va dir que l'obra de Dahl “té moltes lectures, i ens fa creuar amb molta més llibertat fronteres físiques i de la imaginació, establint vincles que d'altra manera hagués estat impossible crear-se”. Finalment va concloure dient que “ell encara és viu perquè els seus contes encara són vius”. Tot seguit va llegir el conte de la Caputxeta vermella, adaptat per Dahl, que va captivar a petits i grans. A l'acte també hi va assistir Paco Gil, professor i director del Museu de Xocolata de Barcelona que va parlar i desmitificar alguns dels mites més coneguts de la xocolata. Va assegurar que “no engreixa, no provoca càries, ni grans, que no és afrodisíaca, ni antidepressiva i que no és addictiva”. També va donar consells per saber distingir una bona xocolata. Segons Gil, “hi han d'intervenir tots els sentits: ha de tenir bona pinta, que quan es trenqui faci ‘clec', que a la boca quan més duri el sabor, més bona qualitat tindrà i que mai s'ha de posar a la nevera”.

Presentació \'Llepafils\'

El protagonista de la vetllada, Raül Cegarra, emocionat després de la presentació que li van fer els seus fills i en la qual van assegurar que “és el seu exemple a seguir” va explicar les característiques de ‘Llepadits', la xocolata que ha creat inspirant-se en l'obra Charlie i la fàbrica de xocolata de Roald Dhal. I és que aprofitant que l'any vinent es commemorarà el centenari del naixement d'aquest escriptor, Cegarra ha elaborat 5.000 rajoles de xocolata amb un tiquet daurat cadascuna a l'interior recordant la famosa història de Willi Wonka. Precisament Wonka no va faltar a la presentació. El peculiar personatge, interpretat per l'actor taradellenc Jordi Font, va cloure l'acte amb una brillant actuació que va arrencar els aplaudiments i rialles de petits i grans i va ser l'estrella final d'un acte que va acabar amb una degustació d'aquest producte. Llepafils compta amb un 66% de cacau  i s'han fet servir dues varietats de cacau, una de mexicana i una altra de Santo Domingo per a la seva elaboració. Els tiquets, numerats, serviran per entrar en un sorteig per un viatge a París per a dues persones per passar una nit a la capital francesa i visitar la fàbrica i l'acadèmia de xocolata i gaudir d'un àpat en un restaurant parisenc de renom. El sorteig es farà el 30 d'abril del 2016 davant notari. 

Presentació \'Llepadits\'

Consulta la galeria de fotos de l'acte al facebook de la Biblioteca.