L'exposició ‘Romànic del Montseny’ s’atura a la Biblioteca de Taradell

El seu autor, Mariano Pagès, també farà la presentació del llibre que inclou les fotografies dels monuments romànics del Montseny.
Dimarts, 28/08/2018

Antoni Pladevall i Font serà l'encarregat de presentar el llibre de Mariano Pagès El romànic del Montseny el proper divendres, 7 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell. L'acte comptarà també amb una xerrada de l'autor i tot seguit s'inaugurarà una exposició de fotografies de Pagès.

L'obra reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyec. Una rigorosa tasca fotogràfica, però, que també inclou una ressenya històrica de cada temple. Emmarcat en l'entorn del Parc Natural del Montseny, el treball es divideix en capítols seguint els límits de les comarques i la subcomarca que l'integren (Osona, la Selva, Vallès Oriental i Baix Montseny). La temàtica s'exposa atenent minuciosament en l'estètica fotogràfica que no deixarà indiferent al lector.

El romànic del Montseny és representat a través d'imatges de: els interiors dels temples i les seves façanes, els seus elements decoratius, expressions artístiques i tipologies constructives pròpies de l'estil. Arquitectura, talles de pedra, policromies, peces conservades in situ o en museus; mes de 60 temples reunits en un únic exemplar.

Pel que fa l'exposició, està produïda pel Museu Etnològic del Montseny i apropa a un dels conjunts patrimonials més significatius del Montseny. A partir d'una selecció de més de 60 fotografies, la mostra ofereix un recorregut pels principals elements d'aquest estil artístic, desenvolupat ara fa prop de 1.000 anys de manera general a tot el Montseny. L'exposició es podrà visitar a la Biblioteca fins al 28 de setembre. 

twitter