L'exposició 'Maternitats' arriba a la Biblioteca de Taradell

L'exposició de Maternitats mostra una recopilació d'imatges captades a diferents llocs de món castigats per la pobresa, els conflictes armats, les malalties i la marginació. Tot i que les situacions poden ser molt adverses  les fotografies capten la maternitat com una relació única en què sobresurten la bellesa i l'amor.
Dilluns, 05/09/2016

Vaig pensar: no hi ha res ningú que pugui arrabassar a un ésser humà la seva força interior. Sempre podràs trobar al teu interior una espurna d'humanitats i de bellesa per agafar-t'hi. La relació entre una mare i el seu fill pertany a aquest univers immaterial, privat i íntim capaç de sobreviure a qualsevol situació per molt malament que vagin les coses. Amb aquestes paraules, el periodista i fotògraf, Bru Rovira (premi Ortega i Gasset, 2004), introdueix l'exposició del programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social "La Caixa", que es podrà veure a la Biblioteca de Taradell del 7 al 27 de setembre.

Maternitats El projecte es composa per 16 fotografies acompanyades de textos, a través dels quals l'espectador pot viatjar per països i cultures diferents i, malgrat que les situacions poden ser molt adverses, les fotografies capten la maternitat com una relació única on hi sobresurten la bellesa i l'amor. Maternitats permet diferents percepcions i pot ser motiu de reflexió per a totes les edats. Així, els més petits poden captar sobretot les emocions, la figura de la mare; els escolars es faran preguntes sobre la vida d'aquestes mares i fills, la diversitat del món en el que vivim, els nostres propis sentiments; i, finalment, joves i grans poden interessar-se per temes com el comerç just, la relació nord-sud, les guerres oblidades, la situació dels refugiats o l'accés universal a la salut. Des de Guatemala fins a la regió índia de Andhra Pradesh, passant per Rwanda, Belgrad, el Txad o Barcelona, cadascuna de les imatges reflexa una història de dolor, de patiment, de por, de sofriment, però per sobre de tot, del amor més gran que pot existir entre dues persones: el d'una mare vers el seu fill.