L'exposició 'Espai Natural de les Guilleries-Savassona' arriba a la Biblioteca

L'exposició mostra els principals valors naturals i patrimonials d'aquest singular espai protegit, amb boscos mediterranis i centreeuropeus, cingleres de roca nua i el pantà de Sau.

Dimecres, 30/06/2021

Des d'aquest dimarts, 1 de juny, es pot visitar a la Biblioteca l'exposició Espai Natural de les Guilleries-Savassona. La mostra consta de deu plafons de fusta amb il·lustracions on el visitant pot conèixer des de la fauna, la flora, el paisatge, el clima, els rius i la geografia, fins a la història i la literatura relacionada amb aquest espai natural d'Osona.

Amb aquesta exposició es vol donar a conèixer els valors naturals i culturals d'aquest espai protegit, i apropar-lo a la gent, sobretot pensant en els entorns escolars. El fil argumental de la mostra l'hi posa la Maria, més coneguda com la Fadrineta de Sau, que acompanyada del seu gos, el Nitó, obre les portes de l'Espai Natural als visitants. El personatge d'aquesta bandolera permet fer un viatge educatiu adreçat a tots els públics per aquest espai natural que, amb una extensió de 3.000 hectàrees, és un dels 12 espais protegits dins el marc de l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. L'objectiu d'aquesta exposició és apropar a la població cap als elements del paisatge, així com la seva flora i fauna i la cultura dels municipis. A més s'intenta sensibilitzar a la població, tant local com visitant, de la conservació dels ecosistemes a partir d'activitats respectuoses amb el medi ambient.

L'exposició es podrà visitar al vestítubl de la Biblioteca fins al 30 de juny.

I es pot veure també en format virtual

Exposició Guilleries (1)

Exposició Guilleries (2)

Exposició Guilleries (3)

Exposició Guilleries (4)