Les biblioteques públiques augmenten la seva col·lecció digital per fer front a l'increment de la demanda

12/04/2020
12 de abril de 2020

S'han incorporat nous catàlegs de pel·lícules, còmics, diaris i recursos educatius per reforçar l'oferta a través de la la Biblioteca Digital eBiblioCat.

En les darreres setmana s'ha augmentat els nombre documents accessibles des d'eBiblioCat, la biblioteca digital de les biblioteques públiques de Catalunya. A banda de l'increment en 120.000 euros per a l'adquisició de més llicències per als préstec de llibres electrònics, s'han incorporat noves col·leccions d'interès cultural que reforcen les temàtiques més demanades actualment pels usuaris. Els recursos incorporats són:

Digitalia Film Library: plataforma de pel·lícules i documentals en streaming per a biblioteques. S'ofereixen 1.080 títols, dels quals 411 són documentals i 669 són pel·lícules o sèries: cinema d'autor, cinema clàssic, cinema de 52 països i 42 idiomes diferents de tot el món, documentals, etc. Cal destacar que les consultes a aquesta plataforma no tenen límits de visionat per als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya.

Underground and Independent Comics, Comix, and Graphic Novels posa a l'abast del lector més de 3.000 còmics, historietes i novel·les gràfiques del món editorial independent —underground— nord-americà des de la dècada de 1940 fins a l'actualitat. 

Ebiblio

Hamaca online: plataforma de produccions videogràfiques actuals i històriques en projeccions i programacions audiovisuals nacionals i internacionals dels artistes més rellevants que han treballat des dels anys 70 a la actualitat. El percentatge d'artistes catalans presents al catàleg és el més elevat.

SIRS Issues Researcher: portal d'informació dedicat al món educatiu. Inclou continguts especialment dirigits a estudiants de secundària, estudiants universitaris, professors i bibliotecaris. Els temes tractats proporcionen un marc per comprendre i analitzar més de 360 problemes socials complexos amb visions generals, preguntes essencials, punts de vista i fonts primàries i secundàries seleccionades editorialment. Tot el contingut inclou informació textual, fotografies, estadístiques, infografies, llocs web i molt més. Aquest recurs es pot consultar sense límit de consultes amb el carnet de les biblioteques públiques de Catalunya i ha estat cedit per l'empresa Proquest mentre duri la crisi sanitària.

Capçaleres de diaris: s'incorporen les capçaleres dels diaris que tenen distribució digital per a biblioteques públiques: La Vanguardia (cat.), La Vanguardia (cast.), El País, Cinco Días i El Mundo Deportivo.

Actualment eBiblioCat inclou més de 100.000 referències entre les quals destaquen:

Títols de llibres electrònics: 7.500

Audiollibres: 219

Nombre total de pel·lícules: 4.000 títols de diferents plataformes:

- eFilm (cinema clàssic i comercial): 2.930
- Digitalia Film Library (cinema clàssic, cinema d'autor de tot el món, documentals, etc.): 1.000 títols

Alexander Street (programes TV EUA, musicals Broadway, enregistraments d'òperes, concerts i obres de teatre, documentals)

Enregistraments musicals: música clàssica, pop, òpera, músiques del món, jazz, etc.: catàleg Naxos i Alexander Street

Lectures de poemes: Poética 2.0: Audiovisuals de poesia

Altres recursos digitals a ebibliocat: MiEnciclo: enciclopèdia general; Mimédica: enciclopèdia de salut amb informació contrastada; Patrimonio de la Humanidad; Britannica: base de dades de referència; Koalatxt: aprenentatge d'anglès; 

 

twitter