L'eBiblio es transforma en la Biblio Digital

22/01/2021
22 de gener de 2021

El Sistema de Lectura Pública de Catalunya fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

Des de finals de desembre, la fins ara anomenada eBiblio s'ha transformat en la Biblio Digital, amb un nou disseny i amb una millora considerable del lector de llibres. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. L'accés als continguts digitals es pot continuar realitzant com fins ara a través de l'adreça ebiblio.cat.

Els usuaris que actualment ja disposaven d'un compte a eBiblioCAT han rebut una actualització automàtica de l'aplicació eBiblio on veuran que ha canviat el logo i ara apareix com BG (Biblio Digital). D'altra banda, les persones que encara no són usuàries d'eBiblioCAT es poden descarregar l'aplicació per a dispositius mòbils des de Google Play i Apple.

Biblio Digital

 

Un nou ventall de lectures i opcions per gaudir de la cultura

L'aplicació es reorganitza per mostrar totes les possibilitats de la lectura en línia. Es troben recomanacions lectores, diaris, revistes en català i castellà, llibres infantils, música, pel·lícules, audiollibres, novel·les i còmics, així com classificacions en diverses temàtiques.

Secció de lectures obligatòries de Batxillerat

Són llibres molt demanats a les biblioteques perquè són comuns en aquesta etapa educativa. L'oferta de la Biblioteca Digital amplia l'accés a aquestes lectures a un públic més jove. Editorials com Austral, Cátedra i Destino formen part d'aquesta selecció oferint títols com Nada de Laforet, el Romancero Gitano de Lorca o la Metamorfosi de Kafka.

Respostes a preguntes freqüents sobre el préstec

  • Es poden sol·licitar 4 préstecs alhora.
  • El període de préstec és de 21 dies.
  • La renovació es realitza des de l'àrea personal quan falten 3 dies per al venciment del préstec, sempre que el títol no tingui reserves.
  • Només s'admet una renovació per títol.
  • Es pot descarregar un àudio o un vídeo al dispositiu identificant-se a la plataforma, localitzant títol i prement el botó Descarregar.

Tota la informació està disponible a la Biblioteca Digital.

Per resoldre dubtes i atendre preguntes ens podeu enviar un correu electrònic a b.taradell@diba.cat, al telèfon 938 801 056 o a través de les xarxes socials de la biblioteca.

Biblio digital

La Biblio Digital és la plataforma que dona un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d'audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes. Té més 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès, alemany, etc.
 

El projecte està impulsat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest servei es vol garantir la descàrrega, l'accés i la consulta legal de continguts, que s'ofereix a través d'una plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya de continguts digitals.

twitter