L'Arxiu Fotogràfic mostra un centenar de fotografies dels primers anys de l'Esbart Sant Genís

L'exposició es podrà veure a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font durant tot el mes d'octubre.

Dijous, 03/10/2019

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic està dedicada a l'Esbart Sant Genís de Taradell, sobretot a la segona etapa que arrenca el 1977.

Des de l'Arxiu Fotogràfic i amb motiu d'aquesta mostra ha volgut recuperar algunes de les primeres imatges que es té constància de persones del poble ballant ballets, inclús abans de la fundació de l'Esbart, quan una colla d'amics s'agrupaven per ballar per Sant Sebastià o més endavant, per la Festa dels Avis, en el primers homenatges a la Vellesa.

Pel què fa a la primera etapa de l'Esbart, entre el 1957 i el 1965, s'hi poden veure les actuacions per Pasqua, amb el ball de bastons i el ball de cintes, i també a diversos envelats i places d'arreu de Catalunya, no només a Taradell. En total, s'han recuperat un cententar d'imatges, la majoria d'elles documentades, sobre els ballets i l'Esbart a Taradell fins al 1977. 

Davant les múltiples fotografies que es disposen de l'Esbart Sant Genís a l'Arxiu Fotogràfic està previst realitzar més exposicions temàtiques sobre aquesta entitat taradellenca.