'La veïna del costat' al Club de Lectura del mes de novembre

La trobada serà el dimarts 22 de novembre a les 7 de la tarda i estarà conduït per Núria Martínez. 

Dimarts, 22/11/2022

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es trobaran el proper dimarts 22 de novembre per comentar i debatre sobre la novel·la La veïna del costat de Yewonde Osomote.

Es tracta d'una llibre que va ser finalista de l'International Dublin Literary Award (2018) i també finalista del Hurston / Wright Legacy Award for Fiction (2018) i que tracta sobre dues dones, amb la història del colonialisme i de l'esclavitud amagada al rerefons. Una novel·la política, sobre la raça, els orígens, el feminisme i la identitat. 

L'argument

la veina del costat

L'Hortensia i la Marion són dues veïnes octogenàries d'un barri benestant ple de buguenvíl·lees de Ciutat del Cap, a Sud-àfrica. Una és negra, l'altra blanca. Totes dues dones van viure carreres d'èxit en la joventut; ara, ja vídues, assisteixen a les reunions de l'Associació de Veïns, comparteixen una hostilitat mútua i són obertament rivals. Cadascuna té un passat amb secrets, decepcions i dubtes; i cadascuna té alguna cosa que l'altra desitja profundament. Però un dia, uns esdeveniments inesperats forçaran l'Hortensia i la Marion a entendre's, i una espurna d'amistat amenaçarà de dissoldre la seva amargor. Podran construir una amistat veritable o és massa tard perquè canviïn?

 

L'autora

200061321

Yewande Omotoso va néixer a Barbados i va créixer a Nigèria, fins que es va traslladar a Sud-àfrica amb la seva família el 1992. Actualment viu a Johannesburg, on escriu i té el seu propi estudi d'arquitectura. És autora de Bom Boy, publicada a Sud-àfrica el 2011. El 2012 va guanyar el premi literari South African Literary Award for First-Time Published Author i va ser nominada al South African Sunday Times Fiction Prize. El 2013 va ser finalista del pan-African Etisalat Fiction Prize.