'La solitud dels nombres primers' al Club de Lectura dedicat a la Salut Mental

Amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma de les malalties mentals, tractar el tema amb naturalitat i propiciar el contacte entre persones que tenen aquests trastorns i la resta de la comunitat, des de fa uns anys les Biblioteques d'Osona fan un Club de Lectura conjunt sobre Salut Mental. 
Dimarts, 23/10/2018

Es tracta d'un club de lectura a nivell comarcal sobre un llibre que tracta algun dels diversos aspectes relacionats amb la salut mental. Durant tots aquests anys s'han tractat aspectes tan diversos com: els trastorns alimentaris, l'autisme, l'assetjament escolar i les addiccions, entre altres. Enguany el llibre escollit és La solitud dels nombres pirmers de Paolo Giordano que es comentarà i debatrà el 25 d'octubre a la Biblioteca Joan Triadú de Vic a partir de 2/4 de 8 del vespre. La sessió estarà conduïda per Biel Barnils, escriptor i poeta i Susana Montalbán, psicòloga de la Llar-residència de Salut Mental de Manlleu. Per inscripcions i reserves de llibres us podeu adreçar al taulell de préstec de la Biblioteca de Taradell.

 

L'argument

Portada \'La solitud dels nombres primers\'

 

L'Alice té set anys i odia l'esquí, però el seu pare l'obliga a sortir un matí fred i boirós. Sola i avergonyida, acaba fora de pista, cau i es trenca una cama. Allà al fons d'un barranc roman immòbil durant hores... En Mattia té una germana bessona. Tots dos són gairebé idèntics, però mentre la intel·ligència d'ell és superior a la mitjana, el cervell de la Michela està tarat. Per primera vegada han estat convidats a una festa. Tip de les burles dels companys, en Mattia demana a la seva germana que s'esperi en un parc. Tan bon punt acabi la festa, tornarà a buscar-la...Aquests dos episodis marcaran irreversiblement la infantesa, adolescència i joventut de l'Alice i en Mattia. Les seves existències, tan profundament ferides, es creuaran, i els dos protagonistes es trobaran estretament units alhora que inevitablement separats. 

 

L'autor

Paolo Giordano

 

 

Escriptor italià (1982) que va arribar a l'èxit internacional gràcies a la seva novel·la La solitud dels nombres primers amb la que va guanyar el Premi Strega 2008. Llicenciat cum laude en Física combina l'escriptura amb la investigació. La solitud dels nombres primers ha estat traduïda a cinc idiomes, ha venut més d'un milió d'exemplars i ha estat adaptada al cinema en un film dirigit per Saverio Constanzo. 

 

 

twitter