'La professió del pare' de Sorj Chalandon, al Club de Lectura del mes d'octubre

El dia 10 d'octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i les biblioteques d'Osona s'hi adhereixen organitzant, durant el mes d'octubre i en col·laboració amb Osonament, un conjunt d'actes que pretenen donar a conèixer la problemàtica dels trastorns mentals.

Dijous, 03/10/2019

Enguany el Club de Lectura, que és conjunt amb totes les Biblioteques d'Osona, es farà a Taradell. L'acte, conduït per Biel Barnils serà el 24 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre i el llibre que es comentarà i debatrà serà La professió del pare de Sorj Chalandon. Es tracta d'una novel·la inspirada en pròpia infantesa de l'autor. Chalandon relata de manera colpidora com la fantasia del nen que va ser fou estalonada pels deliris patològics del seu pare. Escrita amb una gran sobrietat i a cor obert, aquesta obra explora com la malaltia pot adulterar l'amor d'un pare pel seu fill i com l'adult pot destruir la fragilitat del nen, com el pot deixar a l'empara d'un món tant versemblant com incomprensible.

Portada llibre \'Professió del pare\'

 

 

L'argument

Quan a l'escola li demanen quina és la professió del seu pare, l'Émile Choulans vacil·la: ¿paracaigudista? ¿Espia? ¿Professor de judo? ¿Assessor personal del general De Gaulle? Aquestes són, potser, les professions del seu pare. El que és segur és que el petit Émile n'és sempre l'ajudant, el seu fidel camarada. Més informació

 

careto Sorj Chalandon

 

L'autor

Sorj Chalandon, nascut el 1952, va ser durant trenta-quatre anys periodista al diari Libération abans d'incorporar-se a Le Canard enchaîné. Amb els seus reportatges sobre Irlanda del Nord, el 1988 va guanyar el Premi Albert Londres. Ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Une promesse (2006, Premi Médicis), Mon traîte (2008), Retorn a Killybegs (2011, Gran Premi de Novel·la de l'Acadèmia Francesa), La quarta paret (2013, Premi Goncourt dels Instituts) i Professió del pare (2015, Premi Style).