El documental 'La Pemba torna a Goli' a la Biblioteca

El dilluns 24 d'abril a 2/4 de 10 del vespre es presenta el documental La Pemba torna a Goli a la Biblioteca de Taradell.
Divendres, 14/04/2017

Es tracta d'una preestrena prèvia a l'estrena televisiva de TV3 i l'entrada és gratuïta. La Pemba torna a Goli és una coproducció de Jopergon i TV3 que s'ha rodat a l'Himalàia nepalès durant la passada tardor i que mostra com és la vida en una comunitat xerpa allunyada del contacte amb el progrés alhora que presenta a la seva protagonista com a exemple d'integració i superació.  La pel·lícula compta amb el suport del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Roses, l'Ajuntament d'Olot, l'Ajuntament de Taradell, Focus Engelhorn, Peralada Vins i Cavas, i els mecenes del Verkami. Algunes escenes del film es van rodar a Taradell, població on viu la Pemba des de fa mes de deu anys. 


SINOPSIS: Pemba, una xerpa de l'Himàlaia, l'ètnia nepalesa mundialment coneguda per donar suport als alpinistes als cims més alts de món. Però ella mai ha escalat muntanyes; ella és una cantant de música folklòrica que va marxar del seu país a causa de la Guerra Civil que aquest va patir als anys 90 i que va començar una nova vida amb la seva família a Taradell, a la comarca d'Osona. La Pemba, però, decideix, vint anys després, emprendre un viatge de retorn a la seva aldea natal, Goli, situada en una recòndita vall al cor de l'Himàlaia i totalment desconnectada del progrés, per organitzar un concert i descobrir què queda del paradís on va créixer. En el seu viatge de retorn per celebrar aquest concert, ens ensenyarà, a través de deu personatges que viuen allà; la grangera, el monjo, la professora, el bruixot, el guia de muntanya, etc., com és la vida en un dels indrets més remots i mítics del planeta.