La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada al CAU

08/07/2018
08 de juliol de 2018
Taradell serà una de les vint poblacions catalanes que participarà a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2018.

Per tercer any consecutiu l'Arxiu Fotogràfic Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local seran els encarregats de portar a terme la sessió que enguany estarà dedicada a l'Agrupament Escolta Rocaguinarda. Titulada ‘Moments del CAU' es reviuran algunes de les activitats d'aquesta entitat taradellenca d'educació i lleure formada per joves que van iniciar la seva activitat a principis dels anys 60. La sessió mostrarà imatges de les primeres activitats organitzades pel Cau i alguns dels seus protagonistes ens en deixaran testimoni. La sessió es farà el 25 d'octubre a les 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Si tens imatges filmades d'aquella època i vols col·laborar amb la Mostra, posa't en contacte amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 


La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2018 pretén ensenyar diverses produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Aquest 2018 es projectaran cinquanta-dos films al llarg de quaranta-quatre sessions, que tindran lloc en vint poblacions diferents. A banda de Taradell, Vila-rodona, Torroella de Montgrí, Palamós, Esterri d'Àneu, Puigcerdà, la Terreta (Tremp), Mas de Barberans, Sant Vicenç de Torelló, Cervera, Barcelona, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Cugat Sesgarrigues, Vic, Manlleu, Torelló, Solsona i la Vall d'en Bas.

Cartell Cinema Etnogràfic