La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l’Esbart Sant Genís

03/07/2019
03 de juliol de 2019

Busquem filmacions de la primera època i del ressorgiment de l'entitat, el 1977.

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per quart any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017) i de l'Agrupament Rocaguinarda (2018), aquest any volem reviure el que va ser el ressorgiment de l'Esbart Dansaire Sant Genís de Taradell, l'any 1977.

Amb el nom de El retorn de l'Esbart Sant Genís de Taradell es reviuran algunes de les activitats de la que va ser l'època daurada de l'entitat, no només en nombre d'actuacions i iniciatives, sinó també per esdeveniments destacats que han passat a la història. Van actuar en diversos festivals internacionals i es van fer intercanvis culturals.

Per aquest motiu us demanem que si teniu imatges filmades d'aquella època i voleu col·laborar amb la Mostra, us poseu en contacte amb la Biblioteca Antoni Pladevall i Font. 

L'activitat es farà el dijous 3 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell i a banda de la projecció està prevista una tertúlia amb membres i exmembres de l'esbart.

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

En total, en l'edició d'enguany, es projectaran cinquanta films de temàtica variada al llarg de trenta-cinc sessions, que tindran lloc a, a banda de Taradell, a Vila-rodona, Puigcerdà, la Terreta (Tremp), Barcelona (Gràcia), la Seu d'Urgell, Palamós, Esterri d'Àneu, Mas de Barberans, el Cogul, Ripoll, Manlleu, Roda de Ter, la Vall d'en Bas, Reus, Sant Feliu de Guíxols, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

twitter