La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic estarà dedicada a l'ascens del Taradell a Primera Regional (1973)

Dijous, 24/09/2020

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell juntament amb el Grup de Recerca Local participarà per cinquè any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018) i de l'Esbart Sant Genís (2019), aquest any es reviurà l'ascens de la UD Taradell aconseguit l'any 1973 al camp del Ripoll. 

Amb el nom de El primer ascens de la UD Taradell a 1a regional es recuperaran unes imatges enregistrades per Joan Reig el 27 de maig de 1973. Aquell dia, el primer equip del club aconseguia per primera vegada en la seva història l'ascens a Primera Regional. En el darrer partit necessitava guanyar el Ripoll a domicili i un gran nombre d'aficionats es van desplaçar a la capital ripollesa per donar suport a l'equip. Els blanc-i-blaus, entrenats per Joan Roma, van guanyar per 1 a 3 i després de celebrar el títol de campions al camp, van ser rebuts a Taradell per un gran nombre de seguidors.

Ascens UD Taradell 1973 (2)

 

Per comentar el vídeo i recordar aquell dia es convida a ex-jugadors, directius i aficionats de la UD Taradell a parlar-ne el proper 15 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Taradell. 

A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Ascens UD Taradell 1973 (1)

Ascens UD Taradell 1973 (3)

Ascens UD Taradell 1973 (4)