La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic arriba a la Biblioteca de Taradell

30/08/2016
30 de agost de 2016
El Grup de Recerca Local de Taradell participarà, el proper divendres 23 de setembre, a la sisena edició de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Aquesta és una mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots ells testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

Amb el nom d'Els gegants de Taradell es podrà veure una projecció d'imatges audiovisuals inèdites sobre els inicis dels gegants al nostre municipi cedides per diferents veïns de Taradell. L'any 1977 neixen els Gegants de Taradell. En plena època de canvis polítics i socials, l'arribada de la democràcia va significar la recuperació del carrer com a espai lúdic i festiu. El 25 d'agost del 1977 van sortir, per primera vegada al carrer, en Guillem de Mont-rodon i la Tiburgeta de Taradell i van ser batejats el setembre del mateix any. Pagats i cedits per la Comissió Municipal de Festes, els seus vestits els van fer les modistes de Taradell. Les imatges que presentem són un recull d'aquells primers gegants, de ferro, amb el cap mòbil, que pesaven 72 quilos i feien 3'10 metres d'alçada. En veurem la seva evolució al llarg d'aquesta gairebé 40 anys i parlarem d'una tradició i d'una cultura popular que, a Taradell, s'ha conservat gràcies a la Colla Jove de Geganters de Taradell.

La presentació de l'activitat, que es farà a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font a partir de les 8 del vespre, també comptarà amb Jan Grau, tècnic especialista en cultura popular i tradicional.