La bellesa del Montseny en un llibre de rutes i fotografies

Jordi Longàs i Javier García-Die van presentar aquest dijous a la Biblioteca de Taradell el seu llibre Montseny: 50 indrets amb encant. 
Dijous, 21/01/2016

El llibre recull cinquanta excursions i rutes per descobrir per la zona del Montseny. Els dos, que són fotògrafs, van deixar clar que davant la bellesa i la màgia del Montseny "en comptes de 50, podrien haver estat 200", tant de rutes com de fotografies que moltes "s'han quedat al tinter". García-Die va destacar que amb "les fotografies ajuden a portar un tros del Montseny a casa" i va destacar que el llibre "era una finestra per convidar-vos a visitar i trepitjar el què tenim al costat de casa". En aquest sentit Longàs va explicar la idea de fer una exposició "per il·lustrar algunes de les fotos que surten al llibre" i també la idea "de presentar el llibre més enllà de Barcelona i pel territori". D'aquesta manera, la Biblitoeca de Taradell serà la primera parada de l'exposició de fotografies sobre aquest llibre i que es podran visitar fins al 4 de febrer. 

Presentació llibre: Monseny: 50 indrets per descobrir

Pel que fa el llibre, Longàs el va definir com una eina "de coneixement i recerca del territori gràcies al què hem anat descobrint". Cada ruta compta amb una descripció de com arribar-hi, un croquis que et situa a la zona, una fotografia i una fitxa amb dades bàsiques. Longàs va explicar que "hi ha rutes més complicades que altres, algunes de més culturals, d'altres amb més bellesa paisatgística i algunes amb un intinerari més o menys ràpid". Tot seguit es va fer una projecció de fotografies que els mateixos autors es van encarregar d'anar explicant i un torn obert de preguntes en què els assistents, una vintena, es van interessar per la selecció de les rutes, es va parlar dels diversos punts de vista que les excursions poden tenir segons del lloc on vens i sobretot van comentar l'encant d'una zona cada vegada més explotada i coneguda. El llibre ha estat editat per Cossetània. Finalment es va inaugurar l'exposició que compta amb 20 fotografies. 

Presentació llibre: Montseny: 50 indrets amb encant
Presentació llibre: Montseny: 50 indrets amb encant