ACTE SUSPÈS. 'La filla del rellotger' de Kate Morton al Club de Lectura del mes de març

06/03/2020
06 de març de 2020

Els membres del club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es reuniran el dilluns 30 de març per comentar i debatre la novel·la La filla del rellotger, una obra de Kate Morton. La coordinació del Club de Lectura anirà a càrrec de Pasqual Bernat.

Narrada per diverses veus al llarg del temps, La filla del rellotger és la història d'un assassinat, un misteri i un robatori, i també una reflexió sobre l'art, la veritat i la bellesa, l'amor i la pèrdua. Per les seves pàgines corre, com l'aigua d'un riu, la veu d'una dona lliure dels lligams del temps, el nom de la qual ha caigut en l'oblit: Birdie Bell, la filla del rellotger, l'única persona que va veure el que va passar.

La filla del rellotge

Argument

L'estiu del 1862 un grup de joves artistes, guiats per l'apassionat i brillant Edward Radcliffe, viatja a Birchwood Manor, una mansió a Berkshire. Tenen un pla: viure uns mesos reclosos i deixar-se emportar per la inspiració i la creativitat. No obstant això, quan l'estiu arriba a la fi, una dona ha mort d'un tret i una altra ha desaparegut, s'ha perdut una joia de valor incalculable i la vida de l'Edward Radcliffe s'ha enfonsat. Uns cent cinquanta anys més tard, l'Elodie Winslow, una jove arxivera de Londres, descobreix una cartera de cuir que conté dos objectes sense cap relació aparent: una fotografia en sèpia d'una dona de gran bellesa, habillada amb un vestit victorià, i el quadern d'esbossos d'un artista, en el qual hi ha un dibuix d'una casa de dues teulades a la vora d'un riu. Per què aquest esbós de Birchwood Manor li resulta tan familiar, a l'Elodie? I qui és aquesta dona tan bella que apareix a la fotografia? Li revelarà els seus secrets?

 

Kate Morton

L'autora

Kate Morton (nascuda el 1976) és una escriptora australiana líder en vendes a nivell internacional. Els seus llibres han estat publicats a 42 països en 34 idiomes diferents i des del 2006 fins al 2016 ha venut 10 milions de llibres a tot el món. Morton ha guanyat diversos premis i ha escrit sis novel·les:La casa de Rivertona, El jardí oblidat, Les hores llunyanes, L'aniversari secret, L'últim adéu i La filla del reglloger. Totes les seves novel·les han esdevingut best-sellers del New York Times i del Sunday Times.

 

twitter