La Biblioteca se suma al concurs 'Llegir té premi'

L'objectiu és promoure la lectura entre els infants i joves durant l'estiu. 

Dilluns, 27/06/2022

Un any més la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell participa al concurs Llegir té premi, organitzat una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland i que enguany arriba a la setena edició.

L'objectiu d'aquest concurs és promoure la lectura compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i els joves.

Les inscripcions per poder participar en el concurs ja estan obertes i el joc es portarà a terme entre el 27 de juny i el 28 d'agost. Podran participar al concurs fins a 1.500 infants i joves que disposin de carnet a qualsevol biblioteca pública de Catalunya. La competició està organitzada en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys, i una tercera categoria per a equips.

Els participants podran seleccionar lectures entre un total de 870 títols en català, castellà, anglès i lectura fàcil; des de llibres clàssics fins a les darreres novetats de la literatura juvenil disponibles a la plataforma Legiland, a la biblioteca digital eBiblioCat i a les biblioteques públiques físicament. Cada lectura sumarà punts, i també se'n podran acumular responent un seguit de preguntes sobre el que han llegit. Amb els punts, els lectors aniran pujant de nivell i desbloquejar peces del seu avatar, guanyar medalles digitals i anar escalant posicions al rànquing per optar a més premis. 

Les biblioteques, per la seva banda, fan un seguiment virtual de l'activitat dels usuaris, i poden fer-los recomanacions a mesura que vagin llegint i progressant en el joc.

Llegir té premi