INNOCENTADA La Biblioteca de Taradell posa en marxa un pla de control de morositat

Dijous, 28/12/2023

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell posarà en marxa a partir de l'1 de gener de 2024 el pla NEQELLAC (No Et Quedis Els Llibres A Casa)  per tal de recuperar els llibres i altres documents deixats en préstec als lectors de la Biblioteca que no han tornat un cop ha passat el temps de préstec i que no han renovat.

Des de la Biblioteca expliquen que "la morositat dels lectors s'ha anat incrementant en els darrers anys de manera alarmant i ja representa un 25% dels préstecs realitzats". D'aquesta manera "cada vegada tenim més estanteries buides i menys material per poder prestar als usuaris que utilitzen de forma adequada el servei. 

IMG 20231228 082422

Davant d'aquesta alarma que ha fet minvar ostensiblement els recursos disponibles de l'equipament, a partir de l'1 de gener un cobrador del frac es desplaçarà als domicilis dels usuaris morosos per tal de recuperar els préstecs.

Amb aquest sistema els lectors no hauran de desplaçar-se a la Biblioteca per tornar els llibres sinó que serà el mateix cobrador del frac qui, després de rebre els diners de la multa, tornaran els llibres i documents a la nostra Biblioteca. Amb els diners recaptats es compraran nous llibres per omplir de nou les estanteries de la Biblioteca. 

Aquest pla, finançat pel Fons Nacional del Llibre i la Lectura de Catalunya, és pioner a Catalunya tot i que ja hi ha experiències semblants a Findlàndia.