La biblioteca de Taradell enceta la 6a edició del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país

La xerrada Una Catalana i una nepalesa compartint el Nepal de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa van donar dijous el tret de sortida a la 6a edició del projecte De Biblioteca a Biblioteca, de país a país. 
Dijous, 28/02/2019

Dijous al vespre va començar la sisena edició d'aquest projecte, enguany dedicat al Nepal, un país molt vinculat amb Taradell "ja que hi ha una gran comunitat de nepalesos vivint al nostre municipi des de fa molts anys" va explicar Eva Leucó, directora de la Biblioteca de Taradell. La presentació de Taradell-Nepal va anar a càrrec de Marta Corominas i Pemba Chhoti Sherpa que van oferir la xerrada Una Catalana i una nepalesa compartint el Nepal. Els assistents a la jornada van poder escoltar l'experiència de Corominas, amb relació al Nepal des de fa 20 anys, i Chhoti Sherpa, nascuda allà. Leucó va explicar que en aquesta edició el projecte es comparteix amb la  Kathmandu Valley Public Library, on es celebraran algunes activitats relacionades amb Catalunya i en concret amb Taradell. El projecte compta amb la col·laboració de l'Associació Options Catalunya Nepal i amb la comunitat nepalesa de Taradell. Tots els assistents a l'acte van poder fer un tast de gastronomia nepalesa, però també catalana, aprofitant que era Dijous llarder i van poder veure un vídeo amb totes les activitats que es desenvoluparan fins al mes de setembre a la Biblioteca.

Presentació Taradell-Nepal 2019
Presentació Taradell-Nepal 2019
Presentació Taradell-Nepal 2019

Durant el mes de març es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca l'exposició Dona i guia a l'Himàlaia d'Eva Freixas i Meritxell Verdaguer que s'inaugurarà amb una xerrada  i un tastet de te. ( 7 de març). També s'han preparat tres projeccions: Trekking del Manaslu amb Fina Ballús, Marta Bisquert, Rosa Coromina i Rosa Vilardell (14 de març); Explorant l'Alt Himàlaia en solitari amb Raül Corominas (22 de març) i Nepal, un país de contrastos amb Martí Erra i Maria Escolà (29 de març). I per als més petits el 9 de maig hi haurà Contes i llegendes del Nepal, una hora del conte a càrrec d'Anna Garcia Cuartero. El 10 de maig es farà un Club de Lectura Jove amb la presència de Josep Francesc Delgado, autor del llibre Nima el xerpa. Els alumnes de l'INS Taradell, el 16 i el 30 de maig participaran a la Sunil Story en la qual a través d'unes històries audiovisuals practicaran l'anglès, aprendran sobre Nepal i coneixeran el tipus de vida que porten els nenes nepalesos. Durant el mes de maig està previst fer una exposició de fotografies del Nepal realitzades per persones de Taradell que han visitat aquest país. Ens podeu enviar les vostres fotografies digitalitzades (b.taradell@diba.cat), es farà una tria i s'exposaran a la Biblioteca durant tot el mes. Les activitats continuaran el 19 de setembre amb la presentació-performance del llibre Passes de tardor de Núria Garcia Quera. Anirà a càrrec de l'autora que també realitzarà una tertúlia amb els assistents. L'endemà, dia 20, hi haurà la xerrada-col·loqui El Nepal vist amb els ulls d'un occidental amb Josep Pérez, director del documental La Pemba torna a Goli. Tot seguit es projectarà el film. El 26 de setembre hi haurà l'activitat infantil Namasté i el 27 es farà la cloenda del projecte 2019 amb una vetllada musical i gastronòmica. 

Presentació Taradell Nepal 2019
Presentació Taradell-Nepal 2019
 

Els assistents també van rebre un punt de llibre, dissenyat per Sonam Sherpa, amb el calendari d'activitats.

Punt de llibre Taradell-Nepal
Logo Nepal

Per altra banda, durant tot aquests mesos podreu veure exposats tots aquells documents que la Biblioteca disposa sobre el Nepal i també està previst un concurs d'Instagram.

Fotos i/o vídeos relacionats

Vídeo-resum xerrada presentació Nepal
Calendari d'activitats Taradell-Nepal