Inici de la temporada del Club de Lectura amb 'El silenci del far', d'Albert Juvany

30/08/2016
30 de agost de 2016
Després d'uns mesos de vacances, el Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell reprèn l'activitat amb un nou llibre. En aquest cas l'escollit és El silenci del far, d'Albert Juvany i Blanch. 

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell es tornaran a trobar el proper dilluns, 26 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell. En aquesta ocasió ho faran per parlar del llibre de l'autor vigatà Albert Juvany, El silenci del far

Amb aquest darrer llibre, Juvany irromp amb pas ferm en el panorama literari català, no només pel fet d'haver teixit una història de secrets familiars que sap atrapar al lector, sinó, per la tècnica narrativa que ha demostrat, on passat i present es confonen constantment per tancar el cercle d'incògnites que, inevitablement, s'acaba obrint en la protagonista.

L'argument

El silenci del far

L'Anna és la bibliotecària de Húsavík, un petit poble de pescadors d'Islàndia. Quan rep una carta que firma "el teu pare que t'estima", s'obre dins seu una porta que creia que havia tancat per sempre i que l'obliga a enfrontar-se al passat i a redefinir les certeses sobre les quals ha construït la seva identitat. Per què la van abandonar, els seus pares? Qui és ella, realment? De quina manera la podrà ajudar en Gunnar, el seu antic professor de piano? Per descobrir-ho haurà d'endinsar-se a la casa abandonada on van viure els seus pares, malgrat la por irracional que li produeix. Al mateix temps arriba a Húsavík en Gísli, un jove biòleg de la capital que ha recorregut tota l'illa amb la intenció de guarir ferides del passat. La trobada entre tots dos resultarà inevitable, i junts teixiran un fil de complicitats en l'intent compartit de desenterrar fantasmes antics.

 

L'autor

Albert Juvany

Albert Juvany i Blanch (Vic, febrer del 1974). Des del 1997 es dedica professionalment al camp de les ciències de la salut. La seva formació científica no ha impedit que les lletres l'hagin seduït i acompanyat sempre. Durant anys ha escrit i reescrit relats curts. La majoria reposen en una carpeta i alguns d'ells han vist la llum en forma de premi literari. L'escriptura i la música, les considera un estat d'ànim fins al punt que les cançons són habitualment una font d'inspiració a l'hora d'escriure. El 2009, fruit d'una casualitat, inicia la seva formació en el camp de l'escriptura creativa a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Amb l'obra El silenci del far debuta com a novel·lista.

twitter