'Indira Ranamagar. Una llum enmig dins la foscor' a la Biblioteca de Taradell

05/02/2016
05 de febrer de 2016
El taradellenc Jordi Imbert va presentar aquest divendres i davant d'una cinquantena de persones el seu llibre solidari Indira Ranamagar. Una llum enmig dins la foscor.

La presentació es va dividir en tres part. A la primera Imbert va parlar del seu viatge amb bicicleta que va fer des de Turquia fins al Nepal. Un viatge que va servir per situar als oients en el fil de la historia i el com i el què el va portar a decidir escriure aquest llibre. Allà Imbert va descobrir que volia escriure i ho va fer sobre una dona que va conèixer en aquest viatge. 

Jordi Imbert
 Precisament sobre ella va parlar durant la segona part de la presentació. Nascuda al 1970 a Jhapa, Nepal. La seva infància no va ser gens fácil. Va néixer  l'interior d'una selva, en una cabanya de bambú. Ja de ben petita va haver de lluitar pels seus drets i per la seva escolarització en una societat patriarcal i estigmatitzada. La seva tossuderia la va portar a complir els seus objectius, i anys després quan va arribar a la universitat i va optar a una feina estable, va decidir canviar el rumb de la seva vida per dedicar-se exclusivament a ajudar els altres. Aquest canvi de rumb la va portar a rescatar centenars d'infants que estaven atrapats dins de les presons del país i a donar-los una educació i una oportunitat d'accedir a una vida millor. A part del seu treball amb infants, al llarg dels darrers 24 anys, ha ajudat a moltes altres persones en situació de risc i ha encapçalat una lluita pacífica en favor dels drets de les dones.

La tercera part de la presentació va anar a càrrec d'Àlex Pujols, membre del grup Txarango. Pujols va recordar la vessant solidaria del grup i va destacar “les grans persones excepcionals que hi ha, com la Indira però també en Jordi, que a través d'aquest llibre solidari i dels seus beneficis tindrà un gran impacte al Nepal”.

El llibre es pot adquirir per 17,50 euros. 100% dels beneficis són destinats a la ONG PA Nepal. 

Jordi Imbert

twitter