Inauguració de l'exposició 'Fonts del Montseny' a la Biblioteca de Taradell

Aquest divendres, 6 de setembre, es farà la inauguració de l'exposició ‘Fonts del Montseny' a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell.

Dilluns, 02/09/2019

Fonts del Montseny és un projecte produït pel Museu Etnològic del Montseny i mostra una selecció de les fonts del Montseny amb texts originals d'Òscar Farrerons i fotografies d'Adrià Corella. Els dos autors seran els encarregats d'oferir, el mateix divendres a partir de 2/4 de 8 del vespre, una xerrada en el qual explicaran el projecte i que servirà per inaugurar l'exposició.

La mostra es composa de 25 fotografies de diverses fonts existents a diferents punts del massís del Montseny, així com 15 plafons explicatius i un dossier on es recull la tasca de recerca feta en el marc d'aquest projecte.

Oscar Farrerons i Adrià Corella, un arquitecte i un fotògraf estudiosos del massís, estan portant a terme des de fa dos anys un projecte de recuperació de la memòria de les fonts del Montseny que consisteix en la documentació dels brolladors montsenyencs i, simultàniament, en un treball de camp amb la ubicació georeferenciada, fotografies i la descripció. El projecte Fonts del Montseny ha comptabilitzat més de 800 fonts al massís, però "el veritable encant no és la seva quantitat sinó la gran varietat" expliquen els seus autors. Hi ha fonts a gran altitud, altres a tocar les lleres, n'hi ha d'urbanes, d'agradoses, d'humitoses, generoses i romàntiques; algunes són perdudes, altres mig amagades. N'hi ha de captivadores, de juganeres, misterioses, portentoses i presumides... Es tracta "d'una recerca per trobar, identificar i catalogar les més de 700 fonts existents entorn del massís del Montseny".  A més de les fotografies i una fitxa informativa de cada font, existeix un mapa amb la situació de cada font a Google Maps.

La mostra, itinerant, farà parada a Taradell des d'aquest divendres 6 de setembre i fins al 4 d'octubre.

1200 1526222868Font Xica Riells del Montseny
Bosch i Jover (ACM, 2017)