Visita l'exposició 'El primer mallot groc: Història d'una bicicleta i d'Eugène Christophe'

La inauguració serà el divendres 3 de juny en el marc del #DiaMundialDeLaBicicleta

Dijous, 30/06/2022

Eugène Christophe té l'honor d'haver estat el primer en vestir el mallot groc del Tour de França, encara que mai el va conservar fins al final. Va ser l'any 1919 quan la mítica prova francesa va tornar després de quatre anys en què els carrers de França i Europa havien patit la Primera Guerra Mundial. Aquell any el tour va ser el més llarg dels que s'havien fet mai: 5.560 quilòmetres dividits en 15 etapes, una cada dos dies.

Christophe va ser el líder d'aquell tour des de la quarta etapa. A l'onzena va estrenar el mallot groc, el primer de la història del tour. Va ser líder durant 10 etapes consecutives. A la penúltima, mentre travessava un carrer de llambordes a Valenciennes, la forquilla davantera que subjecta la roda es va partir en dues parts. En aquella època els ciclistes no podien rebre ajuda externa. Va perdre més de dues hores per arreglar-la i amb elles, el primer lloc de la prova. (Informació extreta de la Revista Sàpiens - Juliol 2019). 

Miguel Manzano, un aficionat de la bicicleta ens descobreix la història d'Eugène Christophe, el primer mallot groc del Tour de França a través de la recuperació i restauració d'una de les bicicletes de Crhistophe abandonada a un garatge de la Plana de Vic i que durant tot el mes es podrà veure a la Biblioteca. Alba Ortega, il·lustradora i dissenyadora ens resumeix la història del protagonista a través d'un visual il·lustrat.

La inauguració de l'exposició es farà aquest divendres, 3 de juny, a partir de 2/4 de 8 del vespre. 

Expo Mallot Groc