'Imatges del meu enterrament' al Club de Lectura de novel·la negra

Es farà el 14 de novembre a les 7 de la tarda i estarà conduït per Núria Martínez. 

Dilluns, 14/11/2022

Els membres del Club de Lectura de novel·la negra comentaran i debatran el llibre Imatges del meu enterrament d'Esther Vila. Es tracta d'un llibre, el tercer de l'autora, amb el qual va quedar finalista en el premi a la millor novel·la negra escrita per una dona, i publicada durant el 2018, en l'edició d'aquest any del Festival Cubelles Noir. 

Vila va debutar fa tres anys amb Els bessons rere la finestra i l'any passat va publicar la seva segona novel·la, La bossa de seda. Les tres obres formen part d'una sèrie d'intriga que es desenvolupa en escenaris de les comarques gironines. Cada trama és completament independent de les altres. L'únic fil de connexió ve donat per dos personatges: una reportera gràfica, la Mercè, i la seva col·laboradora i amiga, l'Elisa. 

 

L'argument

poridentidad

Març de 2002. La Mercè Juanhuix rep un encàrrec insòlit i sospitós: ha de cobrir el reportatge fotogràfi c d'un enterrament. Al tanatori, l'Elisa Dorca, la seva amiga/empleada que l'acompanya, s'adona que el cadàver té unes marques estranyes a la cara. Un funeral sense mort, un mas perdut enmig de les Gavarres i un home ric a la recta final de la seva vida que es veu assaltat per dubtes i certeses respecte a si ha viscut de manera justa i coherent. Imatges del meu enterrament transcorre per quatre generacions de la família d'en Climent Roig, un home que s'ha fet a si mateix, que, d'ajudant de cuina d'una fonda de Girona passa a ser el propietari d'una coneguda cadena d'hotels. Pel camí, una mare doblement abandonada i un pare misteriosament desaparegut, uns fi lls que van a la seva, una esposa que no esti ma, un amor de joventut perdut i un esquerp i misteriós home vestit de negre que l'acompanya a tot arreu. I també, sempre present, el Salt de la Núvia, l'enigmàtic indret del bosc al qual se sent inexplicablement connectat.

 

L'autora

780 0008 5891599 4b2e1c0ddf6fd1872774944a8d0d4ab2

Esther Vila i Planas va néixer a Dosrius l'any 1949, però la major part de la seva vida ha transcorregut en terres empordaneses. Actualment, viu a Girona. Va estudiar Magisteri i, acabada la carrera, va exercir de mestra durant disset anys. Va escriure la seva primera novel·la i uns quants contes infantils quan tenia vint anys. Després, la vida la va portar per uns altres camins. D'uns anys cap aquí ha reprès la seva vocació literària escrivint una sèrie de novel·les d'intriga que es desenvolupen en escenaris de les comarques gironines. Cada trama és completament independent de les altres; l'únic fil de connexió ve donat per dos personatges: una reportera gràfica, la Mercè, i la seva col·laboradora i amiga, l'Elisa. Els bessons rere la finestra (2016) revela els amors, desamors, odis soterrats i secrets inconfessables d'una família benestant de Girona. La bossa de seda (2018) passa per la vida de quatre persones que, a causa d'un esgarrifós accident, veuran capgirat el seu destí de forma irreversible. Imatges del meu enterrament és la tercera novel·la de la sèrie que veu la llum.