'Històries de les meves veïnes' per commemorar el Dia Internacional de la Dona

26/02/2020
26 de febrer de 2020

La Biblioteca Antoni Pladevall serà l'escenari, el proper divendres 6 de març, una narració de contes per a adults i joves anomenada Històries de les meves veïnes. L'activitat, que es farà a partir de 2/4 de 8 del vespre, està emmarcada dins la celebració del Dia Internacional de la Dona. i compta amb la col·laboració de Som Dones. La direcció, l'autoria i la representació és d'Anna Roca. 

Històries de les meves veïnes és una proposta a partir de contes de l'escriptor i periodista Joan Barril. En concret està inspirat en el volum 100 Contes morals que recull alguns dels contes que va escriure Barril en premsa. Es tracta d'un muntatge pensat amb la voluntat de que les protagonistes esdevinguin la narració, el poder de la imaginació i la paraula que es convertirà, en la majoria de casos, en acció teatral.

El punt de partida no està molt allunyat de les paraules que el mateix Barril utilitzava en un altre volum titulat Ja ens trucarem i altres contes de diumenge, per dibuixar l'essència i la força dels contes. 

A les narracions de Joan Barril la majoria de protagonistes eren homes però aquest espectacle parla de les dones gràcies a l'adaptació que ha fet Anna Roca.