Gemma Ruiz serà al Club de Lectura del mes de març de la Biblioteca de Taradell

12/03/2019
Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell ja poden demanar al taulell de préstec el llibre del mes de març. Es tracta d'Argelagues de Gemma Ruiz. 

Precisament l'autora d'aquesta novel·la participarà en el Club de Lectura que es farà el 19 de març a la Biblioteca de Taradell. En aquesta activitat es comentarà i debatrà i es farà tertúlia amb l'autora sobre una obra que tracta sobre tres dones que lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família.

Portada Argelagues

L'obra

Argelagues se centra en la vida de tres dones de la família de l'escriptora. Nascudes a pagès a principis del segle XX, es van haver d'obrir camí a la ciutat de Sabadell, treballant a la indústria tèxtil, vivint la Guerra Civil des de la rereguarda i arriscant la vida en diversos moments per sobreviure i poder tirar endavant la seva família en les condicions més adverses. És la història de les dues generacions anteriors a la seva, des de principis del segle XX fins a finals dels anys seixanta. Descriu la vida de la seva besàvia i de seves àvies i fa un recorregut pels grans moments de la  història recent del nostre país des de la Mancomunitat i el Castellterçol de Prat de la Riba, passant per la Dictadura de  Primo de Rivera, La República, la Guerra Civil, la immediata postguerra  i el franquisme.  L'autora n'és testimoni donant protagonisme a les dones, que són les que mantenen el fil narratiu de la novel·la.

 

Gemma Ruiz

L'autora

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista. Des dels vint-i-un anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies. Durant sis anys, va fer les cròniques teatrals al programa La nit al dia. Com a escriptora, va publicar la seva primera novel·la, Argelagues, el setembre de 2016. L'obra va se un èxit de vendes i, al març de 2017, ja se n'havien fet nou edicions i venut més de 15.000 exemplars.

twitter