Exposició: 'La dona a la fàbrica' al Casal de Jubilats de Taradell

14/03/2018
14 de març de 2018
Fins aquest divendres es pot veure al local de l'Associació de Jubilats de Taradell una exposició fotogràfica sobre La dona a la fàbrica” muntada per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell amb motiu del Dia de la Dona.

Aquesta exposició, amb una cinquantena de fotografies, es va inaugurar el passat 6 de març. L'activitat es va iniciar amb la lectura del manifest del 8 de març a càrrec d'Helena Signes, tècnica de la Gent Gran de la Mancomunitat, tot recordant les diferents reivindicacions que encara ara esdevenen necessàries per a fer una societat més igualitària en termes de gènere i amb la projecció d'un documental dedicat també sobre la dona a la fàbrica.

Una vintena de persones grans van assistir i gaudir de cadascuna de les imatges que en un passat no molt llunyà van viure en primera persona al voltant de la indústria tèxtil. Des de l'Arxiu Fotogràfic, Laia Miralpeix va explicar als presents de quina manera han obtingut tot el fons documental, a quines dates corresponen cadascuna de les fotografies, les persones del municipi que hi surten i altres anècdotes en quant al treball de recerca. Tot seguit, amb el visionat del documental, també produït pel Grup de Recerca, algunes de les persones assistents van poder reviure moments de joventut quan també havien treballat a la fàbrica, mentre que d'altres van apropar-se a aquesta realitat de manera més informativa. En finalitzar el documental, es va donar un petit i acollidor col·loqui on les persones van aportar les seves pròpies experiències o de familiars entorn al món de la fàbrica i sobretot des de la perspectiva de dona.

L'activitat es va finalitzar amb una bona valoració per part de les persones grans, i algunes van fer arribar a les persones referents altres possibles temes per poder descobrir. L'exposició fotogràfica es podrà veure fins aquest divendres per tal que la gent s'hi pugui anar passant amb més detenció i curiositat i així observar cadascun dels detalls que s'hi amaguen darrera de cada imatge.

Aquesta iniciativa de caire més reivindicativa i cultural ha estat organitzada per l'Associació de Jubilats, el Grup de Recerca Local de Taradell, l'Arxiu Fotogràfic, l'Ajuntament de Taradell i el programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana.

P1130519

P1130525

P1130526