Exposició fotogràfica del segon homenatge a la Vellesa

09/06/2017
09 de juny de 2017
Coincidint amb el 63è Homenatge a la Vellesa, l'Arxiu Fotogràfic ha preparat una exposició de fotografies antigues d'aquesta festa.

Concretament del 10 de maig de l'any 1956, quan a Taradell es va celebrar el segon Homenatge a la Vellesa. Un any més, l'Arxiu Fotogràfic de Taradell sortirà el carrer per oferir una mostra de fotografies d'aquesta segona edició d'un homenatge en el qual hi van assistir 67 avis i àvies de Taradell. L'exposició es podrà veure al vestíbul del Centre Cultural de l'11 de juny al 2 de juliol. Es tracta d'un recull d'un centenar de fotografies que capten els diferents moments de la festa. Sobretot els avis i àvies, els protagonistes de la festa, amb els seus acompanyants, però també l'ofici i la resta d'activitats que es van fer per celebrar aquest homenatge: els parlaments al Centro Catòlic, els ballets a la plaça, les diferents actuacions, el dinar a l'Hotel Rosa o el teatre al Maricel, entre d'altres. La comissió organitzadora del segon Homenatge a la Vellesa a Taradell estava formada per Carles Pagès, Joan Tió, Robert Izquierdo, Joan Presseguer, Joan Roma, Josep Comas, Rosa Pladevall, Montserrat Codinachs, Anna Roma i Dolors Blasi. 

Exposició 2n homenatge vellesa

Exposició 2n homenatge vellesa

El segon homenatge a la Vellesa

Els Reis de l'homenatge, o sigui, l'avi i l'àvia de més edat van ser Josep Bosch i Català i Teresa Blasi i Puig que encapçalaven la comitiva que va fer una cercavila pels carrers del poble abans d'arribar a l'església. El seguien sis matrimonis i la resta de d'avis i àvies, tots ells acompanyats dels seus padrins i de la cobla Genisenca, que també va cantar a l'ofici. Després de la missa, l'acte va continuar al local del Centre Catòlic. Allà, Joan Presseguer, delegat de propaganda de la Comissió organitzadora va fer l'Ofrena. Tot seguit es va fer la proclamació de la Vellesa a càrrec de Joan Tió, secretari de la Comissió; la benvinguda a càrrec de Josep Bagués representant de la Junta del Centre Catòlic; es va continuar amb l'Homenatge de l'infantesa en el qual la nena Mercè Rovira, de les escoles Nacional va recitar la poesia L'avi i el nen Josep Brussosa, de la mateixa escola, la poesia Himne als vells. Tot seguit, les alumnes de l'escola de les Germanes Dominiques Maria Engràcia Romeu, Anna Maria Casas i Carme Farré juntament amb Maria Sellés, d'Acció Catòlica, van representar el quartet de Mn. Vilacís La força de l'exemple. També, una secció de l'escolania Parroquial va cantar la Pregària a la Verge del Remei i El ruc savi. Josep Serra, president de la UD Taradell va continuar l'acte amb una salutació seguida per un concert d'harmònica a càrrec dels joves d'AC Francesc Vilarrasa i Àngel Puig. Els parlaments van seguir amb la intervenció de Carles Pagès, president de la Comissió; Joan Vila va llegir una poesia de Miquel Bosch i Jover. L'actuació del quartet de la Genisenca format per Joan Casanovas, Jaume Muñoz, Ramon Presseguer i Josep Maria Altimir van tocar l'Emigrant. També hi va haver parlaments de Pere Vinyet, representant de Caixa d'Estalvis de Vic i de Vicenç Autonell, alcalde i president del Patronat. Finalment es van repartir obsequis a tots els avis i àvies i acompanyants. Mn. Jaume Mugosa va tancar la vetllada però abans l'orquestra Els Lluïsos va tocar la peça de concert Taunhauser. La mateixa orquestra va ser l'encarregada de portar els avis fins a l'Hotel Rosa on van fer el dinar, servit per noies del poble. Després del dinar, l'activitat es va traslladar a La Plaça on el grup folklòric d'Educación y descanso del poble va fer una ofrena els homenatjats. Concretament una sessió de ballets acompanyats d'Els Lluïsos. Van ballar L'espunyolet, el Ball de Garlandes, Galop de Cortesia i la Dansa de Castelltersol . Tot seguit la cobla Genisenca va tocar sardanes davant del teatre Maricel. Per acabar la festa, i a l'interior del teatre, la companyia taradellenca Art Teatral amb la col·laboració d'altres taradellencs va representar la comèdia en tres actes de Josep Maria Folch i Torres, Julieta, filla única. 

Informació extreta de la Revista Taradell

Foto Segon Homenatge Vellesa