Enedina Jiménez i Balma Martí guanyen el 5è concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó

Les guanyadores rebran un lot de llibres que se'ls lliurarà en els propers dies. 

Dimecres, 20/01/2021

La cinquena edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó té guanyadores. Es tracta d'Enedina Jiménez (@enedineta) i Balma Martí (@balmamarti).

En aquesta edició van entrar a concurs 98 fotos que són les que complien les normes de ser seguidor de la Biblioteca de Taradell a Instagram (@bibliotaradell), i que les imatges estiguessin etiquetades amb #JoVaigAmbAtxaDeBarballó i #ReisTaradell21. Se'n van descartar més d'una vintenta per no complir alguna d'aquestes característiques.

El jurat estava format per Berta Camprubí i Míriam Martínez, regidores de l'Ajuntament de Cultura,  Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Taradell i aquest és el seu veredicte:

"En la cinquena edició del Concurs d'Insatagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó on el foc, el fum, la olor i la tradició de les atxes en són els protagonistes, el Jurat ha valorat seguint els valors del patrimoni cultural, tant tangible com intangible, dues fotografies en les quals s'aprecia la riquesa cultural d'aquesta festa. En totes dues fotografies si encarnen tot el simbolisme d'aquesta tradició. El símbol de la llum i el color i la il·lusió dels més menuts i menudes del poble. Tot i que aquest any el nivell ha estat molt alt, s'ha escollit a la millor fotografia a la de @BalmaMartí per la transmissió de la màgia en el rostre dels infants i a la d' @Enedineta per mostrar com a element principal el foc de l'atxa i al fons, la llum del Rei Melcior".

Es tracta d'un concurs que va néixer l'any 2017 quan el Grup de Recerca Local de Taradell va dedicar un documental a les atxes de barballó i des del primer dia compta amb el suport de l'Ajuntament de Taradell, la Comissió de Festes, la Biblioteca i l'Arxiu Fotogràfic amb l'objectiu de potenciar les atxes de barballó el dia de la Cavalcada de Reis. 

@balmamarti  

@enedineta