Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca tornaran al teatre

02/05/2019
02 de maig de 2019

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell dedicarà, un any més, un Club de Lectura a una obra de teatre.

La iniciativa es farà durant el més de maig en el marc de l'activitat Llegir el teatre que pretén impulsar clubs de lectura de textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya, a partir del treball d'algunes de les principals obres de la temporada del TNC. 

En aquesta edició, els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell llegiran i compartiran l'obra El Gran mercado del mundo de Pedro Calderón de la Barca. Serà el dijous 16 de maig a partir de 2/4 de 8 del vespre en una sessió que conduirà Anna Fernàndez.

Es tracta d'una obra que Calderón de la Barca va escriure amb una funció explícitament litúrgica, en un context europeu de forts sacsejos ideològics. Sovint els trasbalsos dels nostres temps actuals no volen parlar amb els preceptes morals d'altres èpoques, però els personatges al·legòrics que protagonitzen El gran mercado del mundo continuen poblant les nostres realitats. I el nostre món, cada cop és un mercat més gran.

 

Portada Gran mercado del mundo

La Fama fa una crida perquè tothom vagi al gran mercat del món. Cadascú té un talent per comprar-hi el que vulgui, i l'haurà d'utilitzar per poder ser feliç. La Innocència i la Malícia acompanyaran els compradors. Entre els venedors, desfilaran figures com la Supèrbia, la Humilitat, el Plaer, la Penitència o el Desengany. Al mercat s'hi pot comprar de tot, des del Pensament fins a la Culpa. Mentrestant, la Música s'ho mira tot i va marcant els ritmes.
 

TNC_Gran teatre del mundo

 

 

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteca de Taradell es traslladaran el 30 de maig al Teatre Nacional a veure aquesta obra. El gran mercado del mundo de Calderón de la Barca es pot veure al TNC en versió i direcció de Xavier Albertí i amb Cristina Arias, Alejandro Bordanove, Antoni Comas, Elvira Cuadrupani, Jordi Domènech, Rubén de Eguía, Roberto G. Alonso, Oriol Genís, Lara Grube, Sílvia Marsó, Jorge Merino, Mont Plans, Aina Sánchez y David Soto Giganto en el repartiment d'actors i actrius. 

 

 

 

Llegir el teatre

Llegir el teatre és, un projecte per a la promoció de textos dramàtics impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya . L'objectiu és millorar la formació dels espectadors de teatre i refinar-ne així la qualitat de la recepció del fet teatral, donar suport a les biblioteques públiques de Catalunya per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat i impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar els fons sobre teatre de les biblioteques públiques de Catalunya.

twitter