Els llibres i documents adquirits a la Col·lecció Local en el darrer any

22/04/2018
22 de abril de 2018

Cada any la Col·lecció Local es va ampliant, ja sigui recopilant llibres editats anteriorment o també amb les noves propostes. Aquí teniu un llistat amb els llibres i el CD que s'han presentat el darrer any i que opodeu trobar a la Biblioteca de Taradell. L'objectiu de la Col·lecció Local és recollir, tractar, conservar i difondre tot el material necessari per a l'estudi del nostre poble.  

Les últimes adquisicons:

 

 

Kentucky | Aniol Florensa. Brau edicions. Barcelona, 2017.

 

9788415885634

 

Què tenen en comú una horda de pollastres assassins, un cementiri nuclear, un nen enamorat i la independència de Catalunya? L'acció d'aquesta singular novel·la transcorre entre el poble de Fuig, on s'ha desencadenat una emergència de proporcions bíbliques, i el Palau de la Generalitat, on els mandataris del país intenten gestionar la pitjor crisi de la història. Des dels ulls d'un guionista fracassat, els de la líder d'un col·lectiu ecoterrorista, els d'un vicepresident radical i els d'un friki d'onze anys, viurem una aventura apocalíptica i amb un desenllaç sorprenent. Aniol Florensa és capaç de teixir elements com aquests i molts altres a Kentucky, una comèdia irreverent i esbojarrada que ens mostra, sense complexos, que en la política i en l'amor qualsevol estratègia és possible.

 

 

Gestió del patrimoni literari | Mireia Munmay. Universitat Rovira i Virgili, Barcelona, 2017.

 

2018 01 11 12 00 07 image

 

El patrimoni literari pot esdevenir una «eina» on sentir-nos identificats com a societat, al mateix temps que pot convertir-se en un element diferenciador amb capacitat de posicionar-se i esdevenir agent socioeconòmic. Perquè això succeeixi cal que abandoni la seva posició perifèrica i se'n professionalitzi la gestió. Precisament l'objectiu d'aquesta publicació és evidenciar la importància de la gestió del patrimoni literari perquè es (re)conegui com a propi al si d'una societat i sobrevisqui al pas del temps reconeixent-li i reivindicant-ne la importància en termes identitaris, de cohesió social i econòmics, com a motor de desenvolupament. Per aconseguir-ho es comença investigant sobre el concepte de patrimoni literari, entès com a (poli)sistema, per després conceptualitzar-ne la gestió. Seguidament, es fa una aproximació, amb voluntat comparativa, a l'estat de la qüestió de la gestió a Catalunya i a Anglaterra, per acabar creant un model de valoració de la gestió del patrimoni literari. Finalment, s'exposen les conclusions pertinents amb la voluntat de posicionar el patrimoni literari en la centralitat del sistema cultural català.

 

 

En l'angle de la tarda | Mercè Voltas, Alexandre Tornabell, Esperança Castell Rodríguez, Josep Cuello Subirana, Marisa Olivera i Mireia Farriol. Editorial Onix, Barcelona, 2018.

 

00106521247012    1  640x640

En l'angle de la tarda és un vers de "Verd sobre verd", poema que Montserrat Abelló va incloure en Memòria de tu i de mi publicat el 2006, just quan acabava de complit els vuitanta-vuit anys. Ara, quan s'escau el centenari de la naixença de l'Abelló, els components del grup enVers hem volgut escollir el seu en l'angle de la tarda com a títol d'aquest nostre segon llibre col·lectiu, en reconeixement de l'obra de la poeta catalana, a la qual dediquem els nostres versos per tal com - des de la percepció i la creativitat particulars de cadascun de nosaltres - tots sis ens hi sentim propers, en el fons i en les formes.

 

 

Les adquisicons del 2017

 

05 Portada Cims Barcelona2WEB (1)

 

 

 

16 caminades a cims i miradors al voltant de Barcelona |  Xavier Blancafort Pujols

 

 

 

06 Portada Cims Girona web

 

 

 

16 caminades a cims i miradors de Girona | Xavier Blancafort Pujols

 

 

 

Senzillesa  + Maria Carme Pujol Boix

 

 

 

Amb senzillesa |  Maria Carme Pujol i Boix

 

 

Portada llibre Galisteo La identidada perdida: 1936-1960

 

 

 

La Identidad perdida | Roger Galisteo

 

 

Conte Tonis 2018 - resolucio

 

 

 

Les aventures d'en Marc i la Laia: Un dia a pagès | Editat per Tonis Taradell

 

 

Portada Solstici Llibre ok

 

 

 

Premi Literari Solstici (2008-2017) | Recull obres premiades

 

 

 

Portada volum 2 Solagran

 

 

 

Taradell: història, imatges i memòria. Volum 2 | Coordinat per Salvador Solagran i Preseguer.

 

 

 

 

 
 

Careta Lluïsos

 
 
 
Lluïsos cobla (enregistrament sonor): 140 anys | Editat per Lluïsos de Taradell (Esteve Molero, director)