'El somriure de Darwin' al Club de Lectura de novel·la negra del setembre

12/09/2022

El Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell conduït per Núria Martínez reprèn la seva activitat després de l'aturada dels mesos d'estiu i ho fa amb la lectura de la segona novel·la d'Anna Maria Villalonga El somriure de Darwin.

La trobada per comentar i debatre la novel·la serà el dilluns 12 de setembre a partir de les 7 de la tarda i es comptarà amb la presència de l'autora.

Es tracta d'un llibre que ens mostra de manera realista com es pot fer crítica social i remoure consciències amb la ficció gràcies a una anàlisi que, encara que dins de la faula, sap transformar en opinió els problemes socials actuals a les grans ciutats.

L'argument

CL Portada El somriure de DarwinaMax és un rodamón que viu al carrer amb el seu gos i passa la nit en un caixer automàtic davant del balcó de Noemí, dona callada i solitària que arrossega un terrible fantasma del passat. Noemí té un veí gairebé desconegut, Ivan, un jove malcarat que no li ofereix gaire confiança. Quan un altre vagabund és assassinat dins del caixer que Max freqüenta, ell es converteix en el principal sospitós. Però Noemí es resisteix a acceptar-ho i decideix actuar, mentre les vides dels tres personatges s'entrecreuen insospitadament.

 

 

L'autora

Anna Maria VilallongaAnna Maria Villalonga (Barcelona, 1959). Escriptora, Comissària de l'Any Pedrolo (2018) i Directora del Festival Tiana Negra, és especialista en el gènere negre. Després de la premiada novel·la La dona de gris (2014) i de la coordinació i participació en un parell d'antologies de relats, Elles també maten (2013) i Noves dames del crim (2015), el 2017 va publicar  la novel·la El somriure de Darwin.

 

twitter