'El meu any de repòs i relaxació' al Club de Lectura del mes de desembre

La trobada serà el dijous 1 de desembre a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic. 

Dijous, 01/12/2022

El Club de Lectura del mes de desembre coincideix amb la trobada anual que es fa conjuntament amb la resta de Clubs de Lectura de les biblioteques de la comarca d'Osona en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el mes d'octubre. 

Enguany la trobada serà aquest dijous, 1 de desembre, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic. I el llibre escollit per a l'ocasió és El meu any de repòs i relaxació d'Otessa Moshfegh. L'activitat compta amb la col·laboració d'Osonament.

La trobada estarà coordinada per Marta Simón i Rubén del Río Sáez.

L'argument

978841819755

La narradora d´aquesta novel·la decideix tancar-se al seu pis de Manhattan durant un any. Els seus pares han mort, l´han acomiadat de la galeria d´art on treballava, les seves relacions són efímeres. Com una insolita i ombrívola Bella Dorment, vol evitar el contacte humà, passar la major part del temps dormint o veient pel·lícules de Whoopi Goldberg i Harrison Ford, i tornar-se "immune als records dolorosos". Haurà de superar uns pocs obstacles: satisfer les necessitats bàsiques, les visites reiterades de la seva amiga Reva i les consultes amb la doctora Tuttle, una estranya, histrionica i poc fiable psiquiatra que la proveirà de tota mena de fàrmacs per desconnectar. _El meu any de repos i relaxació_ es una novel·la meravellosa sobre la fragilitat de la condició humana, la vanitat i la mediocritat, l´autoodi, l´amor i el desamor, les ferides que queden dins i no es curen, la necessitat d´allar-se i de renovar-se. Amb l´horitzó ple d´esperança d´un nou mil·lenni. L´any 2001. A Nova York.

L'autora

Otessa Moshfegh

Escriptora nord-americana de mare croata i pare iranià, va néixer a Boston el 20 de maig de 1981. Al llarg de la seva carrera, Moshfegh ha col·laborat amb The Paris Review, on ha publicat les seves històries des del 2012. Va publicar El meu nom era Eileen, obra amb què l'autora va ser seleccionada per al Premi Booker el 2016, guanyant el Premi PEN/Hemingway al millor debut literari. Des de llavors Moshfegh ha publicat altres títols com El meu any de descans i relaxació —una novel·la sobre la depressió— o La mort a les mans, en què barreja la novel·la negra i l'humor.

twitter