Dijous comentarem 'El cor de les llavors'

06/02/2017
El primer Club de Lectura de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell del 2017 estarà dedicat a l'obra de Maria Lluïsa Latorre, El cor de les llavors.

Després que s'hagués de suspendre, fa quinze dies a causa del temps, el Club de Lectura del mes de gener es farà aquest dijous, 9 de febrer, a partir de 2/4 de 8 del vespre. El llibre tracta d'una història de ficció que proposa una anàlisi crítica dels organismes modificats genèticament o OMG, a la Biblioteca de Taradell.

 

L'argument

El cor de les llavors

 

L'argument gira a l'entorn d'una prestigiosa companyia de Boston del sector de la imatge mèdica, l'OHBE (Osborn Human Body Explorer), que davant la disjuntiva de comprar una empresa de llavors transgèniques contracta la doctora Laura Alemany, una experta en el tema, de Barcelona, perquè formi i assessori els membres de la Junta Directiva. En el rerefons hi ha unes maniobres per disputar el lloc al president, en Richard Osborn. Al llarg dels capítols, la protagonista desgrana per a un auditori molt atent aspectes aparentment tan dispars com la revolució verda, la contaminació dels camps de cultius convencionals per fuites de material transgènic, els riscos potencials de consumir aliments transgènics, les conseqüències de l'ús intensiu de l'herbicida glifosat i el fet que n'hagin aparegut herbes resistents, o els possibles danys a insectes beneficiosos per a l'ecosistema. 

 

L'autora

Maria Lluïsa Latorre 

Maria Lluïsa Latorre Casellas va néixer a l'Esquirol el 28 de febrer de 1961. Als cinc anys va anar a viure a Vic amb la seva família i va compaginar els estudis ordinaris amb activitats com piano, mecanografia i dansa. Als divuit anys va cursar estudis de medicina a Reus i els va acabar l'any 1985. Del 1979 al 1989 va ser teclista del grup de rock Duble Buble. El 2006 va publicar la seva primera novel·la, Els peons de l'assassí, una història d'intriga que té lloc a Nova York i Barcelona. La vida d'una guaridora en el context de la cacera de bruixes és el tema central de la seva segona novel·la, De Susqueda a Tübingen. Diari d'una metgessa, publicada el juny del 2010. El seu tercer llibre, Dones invisibles. 50 retrats de dones que han canviat la història sense que la història ho reconegui, va sortir a la llum l'abril del 2011. Actualment resideix a Tordera, on exerceix de metgessa al Centre d'Atenció Primària des de fa vint anys. Consulta els altres llibres de l'autora que pots trobar a la Biblioteca de Taradell. 

twitter