'El ball de les boges' de Victòria Mas al Club de Lectura del mes de març

Dimecres, 29/03/2023

Els membres del Club de Lectura de la Biblioteva de Taradell es trobaran el dimarts 28 de març a les 7 de la tarda per comentar i debatre sobre El ball de les boges de Victoria Mas. Aquest és el llibre escollit pel mes de març en un Club de Lectura que coordinarà Pasqual Bernat. 

El ball de les boges és la història d'unes dones que es rebel·len contra el patriarcat i l'opressió. Una novel·la històrica sobre experiments psiquiàtrics amb dones que ha commocionat la societat francesa.

L'argument

71P7AmzJ9bL

Som al París de 1885. Com cada any a mitjans de Quaresma, se celebra el popular ball de primavera a lHospital de la Salpêtrière, on durant una nit la flor i la nata de París sencanalla al ritme del vals i la polca en companyia de les internes, engalanades amb les disfresses més extravagants. Una vetllada festiva que, en el fons, amaga una sòrdida realitat: el ball no és més que un dels últims experiments del professor Charcot, decidit a convertir a les malaltes de la Salpêtrière en dones com les altres. Gràcies a lescriptura depurada de Victoria Mas i a una admirable reconstrucció històrica, aquesta primera novel·la, terrible però poderosa, sha convertit en un himne de llibertat en honor a totes les dones. 

 

 

 

L'autora

AVT Victoria Mas 2329

Victòria Mas (1987). Nascuda a Le Chesnay, Yvelines, el 1987 és una escriptora francesa, filla de la cantant Jeanne Mas. Es va formar en Filologia, obtenint un màster en Lletres Modernes a la Sorbona. Ha exercit la seva activitat professional al món del cinema. L'any 2019 va publicar la seva primera novel·la, Bal des folles que, aclamada unànimement per la crítica,va rebre nombrosos premis, entre els quals destaca el Renaudot des Lycéens. Dos anys després de la publicació del seu debut, va arribar la seva traducció en català amb el títol El ball de les boges